Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas kvartets par pozīciju augstāk nekā iepriekš EČ sprinta stafetē orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kvartets par pozīciju augstāk nekā iepriekš EČ sprinta stafetē orientēšanās
Foto: IOF/Kristina Lindgren/KL grafi.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā jauktajā sprinta stafetē Latvijas komanda ar Sandru Grosbergu, Andri Jubeli, Rūdolfu Zērni un Elzu Ķuzi sastāvā ierindojās 13. vietā.

Soaves pilsētas ielās un nogāzēs stafeti Latvijas komandai labi iesāka Sandra Grosberga, kura, lai arī iepalika no Pasaules labākajām orientieristēm Tuves Aleksandersones un Simonas Aebersoldas, tomēr finišēja priekšā lielākajai daļai citu orientieristu un stafeti nodeva augstajā ceturtajā pozīcijā.

Pieredzējušajam Andrim Jubelim nebija viegli turēt konkurentu tempu un, pieļaujot kļūdu distances vidus daļā, nācās atkāpties uz 11. vietu. Trešajā etapā Rūdolfam Zērnim, skrienot vienatnē, izdevās pozīciju saglabāt un pirms pēdējā etapa rezultāti vēl bija blīvi. Elzai Ķuzei distances gaitā nācās piekāpties Itālijas un Vācijas orientieristēm, līdz ar to finišā ierindojoties 13. vietā. Šis komandas rezultāts ir par vienu pozīciju augstāks nekā iepriekšējā Eiropas čempionātā 2021. gadā.

Medaļu cīņas gaitu pilnībā kontrolēja Zviedrijas izlase, kuras sportisti bija vadībā visu stafetes laiku, pārliecinoši izcīnīnot čempionu titulu. Zviedrijas ierastajiem galvenajiem konkurentiem – Šveices sportistiem – šoreiz nevedās ar orientēšanos un nācās pacīnīties līdz pašām beigām, lai tiktu pie sudraba medaļām. Nedaudz pārsteidzoši bronzas medaļas izcīnīja strauji progresējušās Somijas izlases komanda.

Izmanotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums
Jānis Tamužs