Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Sekmīga pasaules čempionāta sprinta kvalifikācija Latvijas orientieristiem

Andrejs Siliņš

Sekmīga pasaules čempionāta sprinta kvalifikācija Latvijas orientieristiem
Foto: LOF preses dienests

Pasaules čempionātā Somijā otrajā sacensību dienā, 8.jūlijā, notiek sprinta sacensības. Kvalifikācijas distances ir noslēgušās, bet fināla sacīkstes noritēs vakarā. Sprinta finālam kvalificējās Mārtiņš Sirmais, Artūrs Pauliņš un Laura Vīķe. Andrim Jubelim kvalificēties finālam neizdevās un Līga Ārniece izlēma nestartēt, lai labāk sagatavotos rītdienas garās distances finālam.

Vuokati pilsētā, ezera krastā esošajā kūrortā tika aizvadīta Pasaules Čempionāta orientēšanās sportā sprinta kvalifikācijas distance. Gluži kā iepriekšējās dienas garās distances kvalifikācijā, sportisti tika sadalīti trīs grupās, no kurām labākie 15 iekļuva finālā. Distances bija ļoti ātras, bet ar pāris āķīgiem ceļu variantu izvēļu uzdevumiem. Organizatori bija arī ierīkojuši pāris mākslīgās sētas, tādējādi padarot orientēšanos sarežģītāku.

Latvijas izlases sportistiem izdevās veiksmīga kvalifikācija un finālam kvalificējās 3 no 4 startējušajiem sportistiem. Vislabākais skrējiens padevās Mārtiņam Sirmajam, kurš savā grupā ieņēma 7.vietu, distanci veicot pa 13:50 un no līdera atpaliekot 56 sekundes. Finālam kvalificējās arī Artūrs Pauliņš, kurš šajā čempionātā startē tikai sprinta distancē. Pauliņa rezultāts bija 14:02, kas viņa kvalifikācijas grupā ļāva ieņemt 13.vietu. Diemžēl vairāku nelielo kļūdiņu dēļ fināls bija neaizsniedzams Andrim Jubelim, kurš ar laiku 14:13 savā kvalifikācijas grupā finišēja 18.vietā, un lai kvalificētos finālam, pietrūka 18 sekundes. Sieviešu grupā Laura Vīķe 3,3km garo distanci veica pa 15:28 un, atpaliekot no savas grupas uzvarētājas 1:44, ierindojās 11.vietā, kas ļaus startēt finālā. Līga Ārniece izvēlējās sprintā nestartēt, pietaupot spēkus rītdienas garajai distancei.

Mārtiņš Sirmais par savu distanci: “Izlases sanāksmē ar nelielu humoru tika uzdots jautājums - kad pēdējo reizi skrējāt sprintu? Šodien bija nianses, kuras pietrūka un kuras rodas, skrienot sprinta sacensībās. Bija arī daudz skatītāju, kuru saucieni nedaudz novērsa uzmanību. Ātrums ir, bet tagad parādās arī tas vieglums, ko es jau sen gaidīju."

Finālskrējieni notiks šovakar, sākot no 18.00. Rīt medaļas tiks sadalītas garajā distancē.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tamužs
LOF preses dienests