Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jauni izaicinājumi lielākā rogaininga seriāla ''Pilsētu leģendas'' trešajā posmā Ķekavā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauni izaicinājumi lielākā rogaininga seriāla ''Pilsētu leģendas'' trešajā posmā Ķekavā
Foto: rogainings.lv

Pēc divām nedēļām, 25. septembrī, norisināsies lielākā Latvijas komandu orientēšanās sporta veida jeb rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” trešais posms – Medema purva rogainings, pirmo reizi rogaininga seriālam viesojoties Ķekavā un piedāvājot dalībniekiem jaunu un interesantu izaicinājumu.

Pēc jūlija beigās aizvadītā pirmā posma Rīgā un augusta sākumā Valmierā notikušā otrā posma orientēšanās interesentu un aktīva dzīvesveida piekritēju iecīnītais rogaininga seriāls “Pilsētu leģendas” septembra beigās turpināsies ar sezonas priekšpēdējo trešo posmu Ķekavā. Valmierā pamainījās uzvarētāji, salīdzinot ar pirmo posmu Rīgā, līdz ar to Ķekavā pie panākumiem varbūt tiks atkal jaunas komandas vai arī esošiem laureātiem izdosies atkārtot savu veikumu. Ikvienam būs iespējai izvēlēties sev izaicinošāko distanci, proti, Magnesia 2h, Isostar 4h vai Garmin 6h distanci. Individuālajiem skrējējiem tiek piedāvāts ierastais 14–16km rogaininga skrējiens, bet velo braukšanas mīļotājiem – trīs stundu MTB distance.

Ja senos laikos tika uzskatīts, ka purviem noteikti ir jāmet līkums, tad mūsdienās ir ļaudis, it īpaši rogaineri, kuriem patīk iemaldīties dziļāk purva valstībā. Šoreiz viņiem būs tāda iespēja Ķekavas posmā, jo pie sevis ciemos aicina Medema purvs. Sacensību centrs atradīsies pie Ķekavas sporta kluba, pašvaldības zemes īpašumā “Fortius”, taču distancē dalībnieki pārvarēs varenos grāvjus, kurus labāk nemēģināt pārpeldēt, bet gan apiet, tiks pāri Ostvalda kanālam, iepazīs Medemciemu, Alejas, Baložus, Krogsilu, Skujeniekus, kā arī šķērsos Ķekavas upīti.

Ja starp pirmajiem diviem posmiem bija tikai divas nedēļas, tad tagad dēļ daudzu sporta veidu ļoti intensīvā kalendāra atstarpe ir pusotra mēneša garumā, tāpēc rogaininga cienītāji būs sailgojušies pēc piedzīvojumiem. Taču Ķekavas rogainingā kā jebkurā citā posmā ir aicināti piedalīties ne tikai sportisti, bet arī tie, kuriem patīk izkustēties svaigā gaisā, jo rogainings ir demokrātiska nodarbe, kurā sevi izmēģināt var katrs. Tieši tāpēc arī vairākas ģimenes izvēlas brīvdienu pavadīt patīkamā gaisotnē un aizrautīgās piedzīvojuma sacensībās – rogainingā. Katras komandas dalībnieki paši izvēlas distances plānošanu, proti, cik daudz kontrolpunktu ar dažādām vērtībām apmeklēt, lai mēģinātu iekļauties noteiktajā laika limitā.

Dalībnieki distancē dosies dažādos laikos – plkst. 11:00 pirmie sacensības sāks 6h komandas, tieši dienas vidū plkst.12.00 starts tiks dots 2h un 4h komandām, kā arī rogaininga pastaigas un rogaininga skrējiena dalībniekiem, bet plkst. 12:15 trasē dosies 3h MTB braucēji.

Rogainings tiek rīkots sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru, atbalsta Isostar, Garmin, Magnesia.

     [+] [-]

, 2021-09-07 18:00, pirms 3 gadiem
Kur šo seriālu var noskatīties? Vai netflixā?