Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās Latvijai trīs Top10

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās Latvijai trīs Top10
Latvjas jauniešu izlase. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Ungārijā norisinājās Eiropas jauniešu čempionāts MW16 un MW18 grupās, Latviju pārstāvot 16 jaunajiem orientieristiem, bet labāko desmitniekā iekļūstot trijiem - rīdziniekam Gustavam Staņam, madonietim Ritvaram Ļepeškinam un ogrēnietei Elīzai Odriņai.

Sīvā konkurencē Latvijas izlasē iekļuva 16 jaunieši:
W18 1. Laura Berķe 2. Leonarda Baltiņa 3. Agnese Jaunmuktāne 4. Sanda Lapiņa;
M18: Gustavs Staņa 2. Emīls Lazdāns 3. Emīls Saulīte 4. Dāvis Vintišs
W16 1. Līva Andersone 2. Laura Krūmiņa 3. Elīza Odriņa 4. Ilze Jumiķe
M16 1. Edvards Zvirgzdiņš 2. Ritvars Ļepeškins 3. Mārtiņš Dzenītis 4. Roberts Arnicāns.

Vietas pirmajā desmitniekā šogad izcīnīja Gustavs Staņa (8. vieta sprintā, M18), Latvijas čempions savā vecumā distanču slēpošanā Ritvars Ļepeškins (9. vieta garajā, M16) un Elīza Odriņa (9. vieta, sprintā, W16). Negaidīts pavērsiens garajā distancē notika vienamno vadošajiem jauniešu grupas slēpotājiem Latvijā Gustavam Staņam (M18), kuram skrējienu nācās pārtraukt, jo Gustavs mežā zemē guļošu atrada vienu no konkurentiem, kuru, palīdzot vēl vienam sportistam, aiznesa pie mediķiem.

Lielāko sensāciju Latvijas komandā sagādāja Leonarda Baltiņa, kura, par pārsteigumu pati sev un komandai, stafeti nodeva pirmā. Beigās tika ieēnmta 7.vieta. Baltiņa maija beigās ļoti labi nostartēja interesantajās un grūtajās divu dienu sacensībās "Latvia trailrace".

Latvijas jauniešu izlases galvenā trenere Baiba Smila atzīst, ka čempionātā bija gan negaidīti patīkami pārsteigumi jauniešu sniegumā, gan sarūgtinājumi, kur lielajā karstumā +38-39C tika pieļautas neizskaidrojamas kļūdas, kas liecina, ka dažas tehnikas rutīnas nav pietiekoši noslīpētas. Priecē tas, ka šogad mūsu fizioterapeitei Lienei Leskei darba bija mazāk, kas, protams, ir sagatavošanas procesa paveiktais darbiņš, kā arī mūsu fizioterapeitu ieteikumu realizēšana pēc rudens testiem. Šogad pirmo gadu uz EYOC (Eiropas Jauniešu orientēšanās čempionātu) mums pievienojas jaunais treneris Fricis Spektors, kurš lieliski plānoja dažādus OS taktiskos uzdevumus. Daži no jauniešiem ir iekļauti arī junioru izlasē, tāpēc jācer, ka labāko sniegumu izdosies parādīt junioru čempionātā.

Neoficiālajā komandu kopvērtējumā Latvija ir ļoti augstajā 7. vietā, kas raksturo visas komandas stabili labos rezultātus, kaut arī šogad bez īpaši spožajiem pjedestāla sasniegumiem. Čempionātā startēja 34 valstis un vairāk kā 100 sportisti katrā disciplīnā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2022-07-07 21:48, pirms 2 gadiem
Bilde laikam no banketa. Bet malači, ja labi nostartē, tad arī var nedaudz paballēties.