Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Spraigas cīņās noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā vidējā distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigas cīņās noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā vidējā distancē
Vīriešu vidējās distances labākie. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Par šī gada Latvijas čempioniem orientēšanās sportā vidējā distancē spraigās un līdzīgās cīņās kļuvuši Ilgvars Caune un Sandra Grosberga, kurai uzvara diezgan pārliecinoša, bet cīņa par sudrabu sievietēm bija ļoti līdzīga.

Pagājušajā nedēļas nogalē pie Īles Dobeles novadā norisinājās Latvijas čempionāts vidējā distancē, kas pulcēja vairāk kā 600 dalībniekus, kuri sacentās dinamiskās un ātrās distancēs.

Abās elites grupās rezultāti šoreiz bija ļoti blīvi. Vīru konkurencē zelta medaļas liktenis izšķīrās vien pirmspēdējā punktā, kur precīzāks bija Ilgvars Caune, izcīnot savu karjerā pirmo Latvijas čempiona titulu. Sudrabs Lauri Sildam, bet bronza Aināram Drozdam, kam šī arī ir pirmā individuālā Latvijas čempionātu godalga. Tieši aiz trijnieka ieridnojās 2012.gada pasaules čempions Edgars Bertuks un šogad Eiropas čempionātā visaugstāko vietu vīru konkurencē ieguvušais Rūdolfs Zērnis.

Dāmu elitē ceturto čempiones titulu vidējā distancē izcīnīja Sandra Grosberga, kura pirms mēneša izcīnīja 15.vietu Eiropas čempionātā, kamēr sudrabs un pirmā godalga elitē Elzai Ķuzei, bet bronza Aijai Skrastiņai. Tieši aiz trijnieka ierindojās Irita Puķīte.

     [+] [-]

, 2022-09-06 15:40, pirms 2 gadiem
Bronza Skrastiņai. Gan viņa, gan Puķīte parāda jaunajām, ka vēl krietni jāpatrenējas. Grosbergai kārtējais zelts LČ, bet Caune malacis - uzvar spēcīgā konkurencē. Uz šo LČ parasti sabrauc visvairāk dalībnieku dēļ stafetēm.