Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tikai viena mūsējā pasaules junioru čempionāta iesākumā tiek četrdesmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tikai viena mūsējā pasaules junioru čempionāta iesākumā tiek četrdesmitniekā
Latvijas izlases dalībnieki ar treneriem. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Ar sprinta sacensībām vakar Turcijā sācies pasaules čempionāts junioriem, kur Latvijas izlase šogad tiek pārstāvēta ar maksimālo dalībnieku skaitu 12 sportistiem. Labākais rezultāts starp mūsu junioriem Laurai Berķei, kura finišēja 38. vietā.

Pasaules junioru čempionāts Turcijā bija paredzēts jau pagājušajā gadā, taču ieviesto ierobežojumu dēļ tas ticis pārcelts jau vairākas reizes, un tiem, kam 2020. gads bija kā pēdējais gads junioru konkurencē, diemžēl čempionāts šo ierobežojumu dēļ izpalika.

Sprinta sacensības notika ļoti sarežģītā un kalnainā apvidū Kocaeli pilsētā, kas konfigurācijas ziņā līdzinājās Šveicē un Itālijā atrodamiem kalnu ciematiem. Meitenēm bija jāveic 3km gara distance ar 150m kāpumu, kamēr puišiem 3,5km ar 195m kāpumu. Sprinta distancēm tik liela kāpumu summa nav raksturīga un bija īsts izaicinājums jaunajiem sportistiem.

Dāmu konkurencē L. Berķe finišēja divas minūtes un divas sekundes aiz uzvarētājas dānietes Malinas Agervikas Kristiansones. 14 sekundes lēnāka bija Elza Ķuze, kura ieņēma 43. vietu, bet 51. vietā Kristīne Brunere. Puišu konkurencē piecdesmitniekā nevienam neizdevās iekļūt. Labākais rezultāts – 73. vieta – Matīsam Saulītem, kurš no uzvarētāja itāļa Frančesko Mariani atpalika par divām minūtēm 54 sekundēm.

Pārējo Latvijas sportistu rezultāti - 74. Anna Emīlija Suta, 97. Leonarda Baltiņa, 108. Agnese Jaunmuktāne, 86. Jēkabs Niklāvs Janovs, 104. Austris Kalniņš, 107. Emīls Lazdāns, 109. Gustavs Staņa. Emīls Zērnis nestartēja.

Izmanotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums