Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā rogainingā dominē igauņi, mūsējiem godalgas vecuma grupās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā rogainingā dominē igauņi, mūsējiem godalgas vecuma grupās
Eiropas čempioni Sanders Linnuss un Timmo Tammemē no Igaunijas. Foto: Aldis Toome.

Vakar, 5. septembrī Igaunijas dienvidu pilsētā Otepē noslēdzās Eiropas rogaininga čempionāts, kurā piedalījās vairāk kā 500 dalībnieki no 15 valstīm. Uzvaras absolūtajā vērtējumā šogad gan vīriešu, gan sievīešu, gan jaukto komandu konkurencē izcīnīja Igaunijas komandas, bet mūsējiem panākumi un godalgotas vietas vecuma grupās.

Neierastajā laikā (septembrī) notiekošais čempionāts nozīmēja garas nakts stundas ar vairāk kā 10 stundu tumsu un temperatūru ap nulli pirms saullēkta. Daudzie purvi un rasainā (rīta pusē sasalusī) zāle, savukārt, nozīmēja pastāvīgi slapjas kājas. Igauņi bija sagatavojuši izaicinošas sacensības arī orientēšanās ziņā - kalnainais un sagāztiem kokiem pilnais apvidus nozīmēja fiziski smagu pārvietošanos kombinācijā ar tehniski sarežģītiem kontrolpunktiem. Organizatori vērtē, ka, ja sacensības būtu notikušas orientēšanās kartē, tad 80% no tās būtu kārtīgi zaļā krāsā. Šajā apvidū 2017. gadā notika arī pasaules orientēšanās čempionāts.

Uzvaras laurus absolūtajā vērtējumā šogad gan vīriešu, gan sievīešu, gan jaukto komandu konkurencē plūca Igaunijas komandas: vīriešu MO grupā - "La Sportiva / Seiklushunt" (Sanders Linnuss, Timmo Tammemē) ar 459 punktiem; sieviešu WO grupā - "Seiklushunt Women" (Hannula-Katrina Pandis, Piibe Tammemē) ar 376 punktiem; jauktajā XO grupā - "Juusa Seiklushunt" (Aisn Fjodorovs, Rēda Tūla-Fjodorova) ar 419 punktiem.

No Latvijas vislabāko rezultātu sasniedza komanda "Divi Gunti" (Guntis Šmaukstelis, Guntis Māliņš - abi OK Kāpa) ar 416 punktiem, kas ļāva ieņemt 5. vietu MO grupas konkurencē (6. vieta absolūtajā vērtējumā). Sievietēm labākās no Latvijas komandām bija "Aiva un Ildze" (Aiva Jakovela (OK Ozons), Ildze Straume (OK Ziemeļkurzeme)) ar 287 punktiem, iegūstot 5. vietu sieviešu komandu konkurencē, bet otro vietu sieviešu veterānu grupā. Jauktajām komandām labākie no Latvijas bija "B3" (Ieva Godiņa, Mārtiņš Godiņš - abi OK Smiltenes Azimuts) ar 300 punktiem, kas 10. vietu jaukto komandu konkurencē.

Vēl lieliski nostartēja komanda "Will be" (Uldis Klepers (Ok Ziemeļkurzeme), Sandis Pētersons (ZVOC - BBSS)) ar iegūto 401 punktu, kas deva augsto 7. vietu absolūtajā vērtējumā un burtiski pēdējās stundās izcīnīja zeltu vīriešu veterānu grupā. Tāpat jāatzīmē vairāki mūsu pārstāvju pjedestāli arī citās vecuma grupās:

1. vieta XSV (jauktā superveterānu) - Līvāni (Gundega Jurāne, Varis Peisenieks, Juris Švirksts) ar 294 punktiem;

1. vieta WUV (sieviešu ultraveterānu), 2. vieta WSV (sieviesu supervetrānu) - OZO (Alīda Ābola, Ligita Grunde) ar 255 punktiem;

1. vieta MUV (vīriešu ultraveterānu) - True Story (Rolands Laveiķis, Imants Čaklis) ar 231 punktu;

2. vieta XSV (jauktajā superveterānu) - Mona XXL (Jānis Nāgelis, Līga Zariņa, Juris Zariņš) ar 287 punktiem;

3. vieta WSV (sieviešu superveterānu) - Mona W (Velga Buša, Baiba Puriņa) ar 250 punktiem;

3. vieta XJ (jauktajā junioru) - Team Meridiāns (Elīna Krēmere, Krišjānis Krēmers) ar 212 punktiem.

Izmantotier resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums