Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

''Kāpas trīsdienās'' triumfē Sandra Grosberga un Ilgvars Caune

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Kāpas trīsdienās'' triumfē Sandra Grosberga un Ilgvars Caune
Apbalvošana sievietēm. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Ludzā 34. reizi norisinājās "Kāpa 2021" trīsdienas, kas šogad pulcēja nedaudz vairāk kā 1000 dalībnieku no septiņām valstīm. Abās elites grupās pārliecinošas uzvaras Sandrai Grosbergai (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Ilgvaram Caunem (Azimuts OK-Sm BJSS), kuri tuvākos konkurentus divu dienu summā apsteidza par vairāk kā piecām minūtēm. I. Caunem šī ir pirmā uzvara "Kāpā", savukārt S. Grosberga aizstāvēja titulu no 2019. gada.

Visas trīs sacensību dienas norisinājās Ludzas apkārtnē līdz šim orientēšanās sacensībām neizmantotos apvidos. Pirmajā sacensību dienā dalībnieku sacentās saīsinātā garajā distancē, kam sekoja vidējā distance (Pasaules ranga sacensības elites grupās) un noslēgumā garā distance.

Vīriešu elitē divās no trim sacensību dienām uzvaru izcīnīja I. Caune, kurš tuvāko sekotāju Jāni Krūmiņu (Briksnis SK) apsteidza par piecām minūtēm un trešās vietas ieguvējo Emīlu Zērni par deviņām minūtēm. Otrajā sacensību dienā Pasaules ranga vidējā distancē uzvaru izcīnīja OK Ogre sportists Valters Reneslācis, kurš pārējās dienās nestartēja.

"Pirmajā dienā bija plāns taupīties un skriet bez kļūdām, tāpēc patīkami, ka izdevās uzvarēt arī ar tādu atdevi. Otrajā dienā skrēju ātrāk par savu galvu un sanāca neizdevies un saraustīts skrējiens. Trešajā dienā pēc kārtīgas iepriekšējā vakara pasākuma programmas izbaudīšanas iesāku mierīgi ar domu uzkāpināt tempu uz beigām. Paātrināties neizdevās, bet iztiku bez lielām kļūdām. Kopumā sacensības izdevās aizvadīt tehniski stabili. Kopā pa visām dienām kļūdās varētu salasīt ap 5-6 minūtēm. Ļoti patīkami, ka izdevās uzvarēt un šogad tāds arī bija mērķis. Būtu vēl patīkamāk, ja būtu startējuši arī spēcīgākie izlases sportisti. Lieliskas sacensības, vienreizēji un ļoti dažādi apvidi, kā arī neliela festivāla gaisotne. Ir vērts braukt jau tikai tāpēc, lai dzirdētu Induli dziedam "Trīs lietas"," komentē uzvarētājs I. Caune.

Dāmu elitē S. Grosbergai uzvaras pirmajā un otrajā sacensību dienā nodrošināja pietiekamu pārsvaru pār konkurentēm un ļāva uzvarēt, lai gan trešajā dienā sportiste piekāpās kopvērtējuma otrās vietas ieguvējai lietuvietei Sandri Paužaitei. Trešā vieta, vairāk kā desmit minūtes aiz uzvarētājas, valmierietei Līgai Valdmanei (ZVOC-VBSS).

“Visās sacensību dienās pieļāvu gan lielākas, gan mazākas kļūdas, un neteiktu, ka biju savā labākajā formā fiziski vai tehniski, taču kopumā esmu apmierināta. Ļoti izbaudīju Pasaules ranga vidējo distanci otrajā dienā, kas tiešām atbilda pasaules līmenim. Gan apvidus, gan distances plānojums bija ļoti izaicinoši un neļāva atslābt ne uz mirkli. Kopš pagājušā rudens mežā esmu skrējusi maz, vairāk fokusējoties uz tīro skriešanas ātrumu un sprinta distancēm, tāpēc Kāpu vairāk uztvēru kā labus treniņus un iespēju uzskriet kvalitatīvas distances," komentē S. Grosberga.

Sacensību otrās dienas vakarā Ludzas pilsētā norisinājās sprinta sacensības. Dāmu elitē pirmā uzvara karjerā Kristīnei Brunerei (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kamēr otrā vieta Līgai Valdmanei un trešā vieta Elzai Ķuzei (Alnis OK-JNSC). Vīru elitē uzvara Mežmalas/Madona kluba pārstāvim Guy Sabo Bar, otrā vieta Jānim Baunim no Madonas BJSS/OK Arona, bet trešajā vietā Valters Āboliņš (Ozons).

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums