Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioniem velo orientēšanās garajā distancē kļuvuši Linde un Matvijenko

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Par Latvijas čempioniem velo orientēšanās garajā distancē kļuvuši Linde un Matvijenko
Pirmais trijnieks sievietēm garaja dsitancē. Foto: LOF.

Arī Latvijas čempionātā garajā distancē velo orientēšanās jeb MTBO pasaules elites veloorientieristu starpā norisinājās līdzvērtīga cīņa par uzvaru, šoreiz Mārtiņam Lindem pārspējot Andri Sarksņu. Savukārt sievietēm vēlreiz pirmā vieta Jūlijai Matvijenko.

Iepriekš informējām, ka spraigajā cīņā par uzvaru Latvijas čempionātā sprinta distancē velo orientēšanās Andris Sarksņa pārspēja Mārtiņu Lindi, bet sievietēm uzvaru izcīnīja Jūlija Matvijenko. Garajā distancē velorientieristiem nācās nedaudz vairāk nekā divas stundas cīnīties 32 grādu karstumā. Turklāt Daugavpils apvidus bija diezgan smilšains.

Vīriešiem arī garajā distancē līdzvērtīgi cīnījās mūsu abi vadošie MTB orientieristi Mārtiņš Linde un Andris Sarksņa, kuri abi Eiropas čempionātā ir bijuši divdesmitniekā, bet Sarksņa to paveicis arī pērn pasaules čempionātā. Šoreiz abu starpā virsroku ņēma Linde, kurš distancē pavadīja divas stundas un sešas minūtes un Sarksņu apsteidza par nepilnām divām minūtēm. Kopējā ieskaitē Mārtiņš noslēdza sešinieku, ierindojoties tieši aiz šī gada Eiropas vicečempiona Ignasa Ambrazasa no Lietuvas. Bronza tika Imantam Maļinam.

Sievietēm uzvarētāja nemainījās, un otro zeltu nopelnīja Jūlija Matvijenko. Par pozīciju augstāk nekā sprintā Aiga Strazdiņa, kurai sudrabs, bet trijnieku noslēdza šī gada Eiropas jauniešu vicečempione Adele Balanasa. Sprinta vicečempione Dina Zobena šoreiz palika bez ieskaitīta rezultāta.