Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Nākamgad Smiltenē norisināsies MTB orientēšanās Pasaules kausa posms

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nākamgad Smiltenē norisināsies MTB orientēšanās Pasaules kausa posms
Foto: Kristīne Majore

LETA. 2024.gada vasarā Smiltenē pirmo reizi norisināsies kalnu riteņbraukšanas (MTB) orientēšanās Pasaules kausa posms un pasaules U-23 čempionāts, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Beāte Putniņa.

Paredzēts, ka sacensības sporta un atpūtas kompleksā "Teperis" norisināsies nākamgad no 4.jūlija līdz 7.jūlijam. Vieta izvēlēta, balstoties uz tās tuvumu pilsētai un mežiem, kur jau iepriekš ir notikuši velo orientēšanās pasākumi.

Četru dienu garumā notiks Pasaules kausa posma sacensības elites, jauniešu un veterānu grupām, kā arī "Open" sacensības, kurās piedalīties varēs ikviens interesents, kā arī paralēli norisināsies pasaules čempionāts U-23 vecuma grupai.

Latvijas Orientēšanās federācijas viceprezidente Ildze Straume izcēla, ka Smiltene ir atbilstoša vieta augsta līmeņa veloorientēšanās sacensībām.

"Tiešā pilsētas tuvumā atrodas gan piemērots apvidus, gan jau pasākumu uzņemt gatava infrastruktūra, gan pilsētā ir orientēšanās tradīcijas. Tas ļauj pasaules līmeņa veloorientieristiem piedāvāt teicamu apvidu un lieliskus sacensību apstākļus, kas ir viens no faktoriem, ko vērtē arī Starptautiskā Orientēšanās federācija, izvēloties Pasaules kausa posmu norises vietas," skaidroja Straume. Savukārt Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš norādīja, ka tā būs iespēja popularizēt Smiltenes novadu starptautiskā mērogā.

Plānots, ka sacensībās varētu piedalīties apmēram 200 līdz 250 dalībnieku no 20 līdz 25 valstīm.

Pasākumu organizēs Orientēšanās federācija, Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Smiltenes novada pašvaldību un orientēšanās klubu “Azimuts”.

Izmantotie resursi:
LETA