Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš un Vīķe kļūst par Latvijas čempioniem nakts orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krūmiņš un Vīķe kļūst par Latvijas čempioniem nakts orientēšanās
Foto: Mareks Gaļinovskis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā nakts orientēšanās līdzvērtīgā cīņā par uzvarētāju sievietēm kļuva Laura Vīķe, bet vīriešiem vēl spraigākā duelī pirmo vietu izcīnīja Rihards Krūmiņš.

29. septembrī plkst. 20:00 un 20:10, kad jau bija iestājusies tumsa, Siguldā sākās pēdējais šīs sezonas Latvijas čempionāts, kur sportisti mežā devās ar galvas lampām, lai meklētu Siguldas gravās kontrolpunktus naktī. Nakts distance šogad veda pa slavenajām smagajām Siguldas gravām, kur sportistiem bija jāizvēlas ātrākie ceļa varianti, jācīnās ar ne tik labi skrienamām vietām un jāskrien gan augšā, gan lejā pa stāvām nogāzēm.

Par Latvijas čempioni nakts distancē sieviešu grupā kļuva Laura Vīķe, kura sudraba medaļnieci un savu kluba biedreni Ievu Rukšāni apsteidza tikai par 28 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja juniore Agnese Jaunmuktāne, kurai šī bija pirmā medaļa elites grupā individuālajā disciplīnā.

Komentārs no Agneses Jaunmuktānes. "Distances sākums jau bija smags - jākāpj augšā kālnā pa trepēm. Pirmo kontrolpunktu nepaņēmu labi - aizskrēju galīgi šķībi, sanāca uzskriet 2 liekos kalnos. Pēc tam uz nākošajiem kontrolpunktiem savācos un noskrēju tīri labi. Esmu pārsteigta par to, ka ieguvu 3.vietu elitē, jo visu gadu nebiju skrējusi nevienu orientēšanās treniņu pa tumsu. Kopumā distance šķita fiziski grūta un tumsā skriet pa zaļajiem Siguldas mežiem nebja viegli."

Vīriešu grupā par Latvijas čempionu nakts distancē kļuva alnietis (kurš skaitās arī siguldietis) Rihards Krūmiņš, kurš savu finiša taisnes pretinieku un sudraba medaļnieku, Kristapu Jaudzemu, apsteidza par tikai piecām sekundēm!.Augsto trešo vietu izcīna azimutietis Ilgvars Caune, zaudējot līderim nepilnu minūti.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums