Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Ausekļa" orientieristi uzvar klubu stafetēs

"Ausekļa" orientieristi uzvar klubu stafetēs
Publicitātes foto

1.septembrī Makstenieku mežā spēkiem mērojās 65 desmit cilvēku orientēšanās komandas no 24 Latvijas un Igaunijas klubiem. 650 dalībnieki ir jauns šo stafešu rekords. Spēcīgākie šajās aizraujošajās 7 etapu, 10 dalībnieku stafetēs, kurās jādemonstrē visu vecumu un dzimumu sportistu spējas, izrādījās interešu kluba "Auseklis" orientieristi, kuri otrajā vietā atstāja iepriekšējo divu gadu uzvarētājus "Ozons".

65 komandu pirmo etapu veicēji 1.septembra rītā sarindojās uz starta līnijas, lai pārstāvētu savu klubu ātrajās orientēšanās distancēs, kādas piedāvāja tipiska pierīgas meža apvidus. Jau no pirmajiem etapiem kļuva skaidrs, ka šajā apvidū un distanču plānojumā kādai komandai ļoti atrauties no citām būs sarežģīts uzdevums, tādēļ, ka apvidus ir labi pārredzams un distances - samērā vienkāršas.

Taču IK "Auseklis" orientieristi jau no 3.etapa finiša līdz pat sacensību beigām atradās līdera godā un finišēja ar vairāk nekā piecu minūšu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, uzvarot šajās sacensībās pirmo reizi kopš 2004.gada. IK "Auseklis" komandā startēja: Zigmārs Gailis, Jānis Pērkons, Alvis Reinsons, Mikus Puriņš, Haralds Ulmanis, Jānis Lagzdkalns, Rihards Gailis, Annija Zaļaiskalna, Jana Lepiksone un Jānis Tamužs.

Aizraujoša sacīkste izvērtās cīņa par 2.-4.vietām, kuru liktenis izšķīrās tikai finiša taisnē. Anatolijs Tarasovs, pārstāvot komandu "Ozons", noturējās priekšā OK "Saldus" pārstāvim Atim Rešķim, kurš, savukārt neļāva lieliski pēdējo etapu veikušajam Danielam Kārkliņam no ZVOC jaunie, apsteigt sevi.

5.vietā ierindojās orientēšanās kluba "Ogre" komanda, bet 6.vietu, pirmo reizi iekļūstot šo sacensību apbalvojamajā sešiniekā, izcīnīja OK "Ziemeļkurzeme".

Ar ieskaitītu rezultātu finišēja 55 komandas un brīvstartu nākamā gada stafetēm, finišējot kā pēdējā komanda ar ieskaitītu rezultātu, nopelnīja komanda "Bebri". Igaunijas komandas, OK "Põlva Kobras" un OK "Võru", finišēja attiecīgi 19. un 29.vietā. Viskuplāk pārstāvēti bija klubi IK "Auseklis" ar 11 komandām, kā arī OK "Meridiāns" un OK "Ziemeļkurzeme" ar piecām komandām katrs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests