Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jubelis un Skrastiņa uzvar Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Aronas kausā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jubelis un Skrastiņa uzvar Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Aronas kausā"
Pirmais trijnieks kopvērtējumā sievietēm "Aronas kausā". Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Madonas pusē notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā, kas vienlaicīgi bija arī "Aronas kauss", uzvaru elites grupā izcīnīja Andris Jubelis un Aija Skrastiņa.

Saulaino aprīļa mēnesi noslēdza sacensības “Aronas kauss” Madonas apkārtnē. Ar skarbo apvidu un tehniskajām distancēm sacensībās sportisti neiztika bez kļūdām. Kā rezultātā pēc pirmās sacensību dienas bija grūti prognozēt uzvarētājus Aronas kausa kopvērtējumā.

Kā jau visiem orientieristiem zināms, sacensības Madonas apkārtnē nozīmē orientēšanos pa skarbu apvidu, kur uzvarošā tehnika mēdz būt “lēnāk skriesi, tālāk tiksi”. Tā pat arī šoreiz. Pirmajā dienā dalībniekus sagaidīja vidējā distance.

Distance, kur virziens un kartes lasīšana bija tavs labākais draugs, bet skarbais apvidus tavs ienaidnieks. Vīriešu elitē 5,5 kilometru distanci ar 21 kontrolpunktiem visātrāk veica Andris Jubelis uzrādot laiku 34:27. Sieviešu elitē 4,9 kilometru distancē ar 16 kontrolpunktiem visātrākā bija Līga Valdmane uzrādot laiku 42:14.

Otrā "Aronas kausa" dienā dalībnieki sacentās garajā distancē. Lielākajai daļai grupām apvidus bija tāds pats kā pirmajā sacensību dienā. Tomēr kādam apvidus bija ļoti mainīgs – distances vidus daļa piedāvāja baltu, ļoti labi skrienamu mežu, kur labākie etapa laiki bija ātrākajiem un precīzākajiem sportistiem, tomēr sākums un beigas apvidus bija skarbs, lēnāks un tehniskāks. Vīriešu eliti sagaidīja 14,8 kilometru distance, kur labāko laiku ar 1 stunda 30 minūtes un 14 sekundes uzrādīja Endijs Titomers. Sieviešu eliti sagaidīja 8,8 kilometru distance, kuru uzvarēja Kristīne Kokina uzrādot laiku 1 stunda 13 minūtes un 43 sekundes.

Kopvērtējumā vīriešu elitē zeltu izcīnīja Andris Jubelis, aiz sevis atstājot Valteru Reneslāci un trešajā vietā iespraucās Endijas Titomers. Sieviešu elitē kopvērtējumā uzvarēja Aija Skrastiņa, otrajā vietā – Kristīne Kokina un trešajā vietā ierindojās jaunā elites skrējēja Kristīne Berķe.

Jau rīt pirmo reizi notiks "Zvaigžņu stafete", cīnoties par Prezidenta balvu. Savukārt sestdien jau pirmais Latvijas čempionāts, orientieristiem noskaidrojot labākos garajā distancē.

Informāciju sagatavoja
Laura Berķe, LOF mārketingu daļa