Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās telpu orientēšanās sacensībām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmdien, 1. februārī, sākusies pieteikšanās telpu orientēšanās sacensībām, kas 16. februārī, sākot no plkst. 16, norisināsies Starptautiskā Ķīpsalas izstāžu centra hallē, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

Pieteikties dalībai sacensībās iespējams interneta mājaslapā (www.telpuorientesanas.lv) līdz 15. februāra plkst. 20, kā arī 16. februārī sacensību norises vietā.

Telpu orientēšanās sacensību dalībnieku skaits ir ierobežots: sacensībās, kas norisināsies Ķīpsalas izstāžu centra hallē, varēs piedalīties aptuveni 200 dalībnieki.

Sacensību dienā Ķīpsalas izstāžu halle tiks pārvērsta par sacensību arēnu ar viltīgi izveidotiem norobežojumiem un objektiem, taču orientēšanās pamatprincips – meklēt nepieciešamos kontrolpunktus distances veikšanas laikā, saglabāsies. Kontrolpunktu atzīmēšanai tiks izmantota elektroniskā sistēma ''EMIT'' – dalībniekiem pirms starta tiks piešķirtas elektroniskās kartes, ar kurām būs jāveic atzīmes distancē.

Tos sportistus, kas telpu orientēšanās sacensībās piedalīsies pirmoreiz, pirms došanās distancē organizatori apmācīs.

Telpu orientēšanās sacensības organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments. Organizatori lēš, ka pēc vairāku gadu desmitu pārtraukuma šīs Latvijā būs pirmās tik liela mēroga telpu orientēšanās sacensības.

Orientēšanās sports Latvijā ir viens no populārākajiem sporta veidiem jau kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem. Arī telpu orientēšanās savulaik ir bijusi populāra gan Latvijā, gan Rīgas Tehniskajā universitātē (tolaik – Rīgas Politehniskajā institūtā), taču, pēc sacensību organizatoru domām, ir nepelnīti aizmirsta. Tāpēc šo sacensību mērķis ir atjaunot telpu orientēšanās sacensību popularitāti un senās RTU tradīcijas šajā sacensību veidā.

Informāciju sagatavoja:
Egita Kancāne
RTU Informācijas centra korespondente