Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Mežaparkā turpinās sagatavošanās treniņi "Nordea" Rīgas maratonam

Andrejs Siliņš

Mežaparkā turpinās sagatavošanās treniņi "Nordea" Rīgas maratonam
"Nordea" Rīgas maratona treniņš Mežaparkā

Jau vairāk nekā mēnesi katru svētdienas rītu Mežaparkā ikviens gaidīts uz Nordea Rīgas maratona sagatavošanās treniņu. Uz kopīgajiem treniņiem tiek aicināti visi reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki. Šoreiz visi skrējēji gaidīti īpaši, jo, papildus skriešanas treniņam, Nordea Rīgas maratona sponsori un partneri domājuši arī par dažādām pievienotām aktivitātēm, kas palīdzēs gatavojoties 20.maija pasākumam.

Mežaparka treniņi:

Treniņa dalībnieki Mežaparkā tiek aicināti pulcēties katru svētdienu plkst. 10:00 netālu no ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Nākamie treniņi notiks 29.aprīlī, 6.maijā un 13.maijā. Pēdējais simboliskais sagatavošanās treniņš notiks sestdien 19.maijā, uz kuru tiks aicināti arī Nordea Rīgas maratona elites skrējēji.

Svētdienās notiekošo treniņu formāts pastāvīgajiem dalībniekiem ir jau ierasts – ikviens dalībnieks saņem Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 2,5 km, 5 km vai garākām. Tādejādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim, treniņu grafikam un laika apstākļiem. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem nodrošina sporta ārsti un treneri no "Sporta Laboratorijas".

Uzmundrini savu maratona skrējēju:

Nākamajos trijos treniņos ikvienam līdzjutējam un atbalstītājam Mežaparkā būs iespēja ierakstīt un augšupielādēt video vai foto sveicienu, lai atbalstītu savu skrējēju 20.maijā. Kaut arī sveicienu augšupielādēšana interneta vietnē Uzmundrini savu maratona skrējēju! ir vienkārša un paveicama gan birojā, gan mājās, tomēr Nordea Rīgas maratona tehnoloģiju partneris Lattelecom radis papildus iespēju nofilmēt un sagatavot savu uzmundrinājumu vai videosveicienu tieši Mežaparka sagatavošanās treniņu laikā.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad Nordea Rīgas maratona laikā 20.maijā 42 km, 21 km un 10 km skrējējiem, atrodoties trasē būs iespēja vērot tieši sev domātus līdzjutēju sveicienus, kas tiks projicēti uz ekrāniem trases malā. Aicinām pievienot savus sveicienus Uzmundrini savu maratona skrējēju!

Izvēlies atbilstošākos skriešanas apavus:

Līdz 20.maijam palikušas tikai 3 nedēļas un visiem garo distanču skrējējiem sagatavošanās jau tuvojas finiša taisnei. Taču daudzi joprojām domā par atbilstošiem skriešanas apaviem un apģērbu. Lai izvērtētu sev atbilstošākos skriešanas apavus, nākamajos treniņos Nordea Rīgas maratona sponsors adidas piedāvās ekspertu konsultācijas par atbilstošāko skriešanas apavu izvēli, piedāvājot arī savu skriešanas soli analizēt uz speciāli šim nolūkam radīta skriešanas celiņa, t.s. footscan.

Atjauno enerģiju:

Savukārt domājot par skrējēju enerģijas atjaunošanu, pēc treniņa ikviens dalībnieks varēs baudīt gardas maizītes no Hanzas maiznīcas. Kā arī ikvienam treniņa dalībniekam, slāpju veldzēšanai, ūdens Vichy vai Vichy Viva Sport.

Reģistrācija Nordea Rīgas maratonam:

Atgādinām, ka Nordea Rīgas maratonam iespējams reģistrēties internetā Nordea Rīgas maratons un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, taču par zemākām dalības maksām izdevīgāk reģistrēties līdz 30.aprīlim. Nordea banka visiem saviem klientiem līdz 30.aprīlim piedāvā arī iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.