Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola uzsāk reģistrāciju trešajai skolas sezonai

Jau trešo gadu Lattelecom Rīgas maratons ikvienam skriešanas un veselīga dzīvesveida piekritējam piedāvā unikālu iespēju apmeklēt adidas skriešanas skolu, lai apgūtu praktiskas zināšanas par skriešanu un garo distanču veikšanu. Šogad adidas skriešanas skolas darbnīcas notiks 7. februārī, 28. februārī un 28. martā un sagaidāms, ka skolu kopumā apmeklēs vairāk nekā 1000 skriešanas mīļotāju. Reģistrācija uz 7. februāra nodarbību ir sākusies!

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola tiek organizēta kopš 2013. gada un kopumā šajā laikā skolu apmeklējuši un skriešanas gudrības apguvuši jau vairāk nekā 2000 skrējēju. Plānots, ka arī 2015. gadā adidas skriešanas skolu kopumā apmeklēs vairāk nekā 1000 veselīga dzīvesveida mīļotāju.

"Tuvojoties Lattelecom Rīgas maratonam, domājam par to, kā visefektīvāk palīdzēt skrējējiem sagatavoties startam izvēlētajā distancē. Klausoties skrējēju jautājumos un diskusijās, kā arī no savas personīgās pieredzes zinām, ka, uzsākot treniņus, ir tik viegli apjukt informācijas apjomā, viedokļu daudzveidībā, un reizēm pat kļūdīties un nejauši nodarīt sev pāri. Jau trešo gadu Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolu organizējam, lai radītu interaktīvu vidi, kur konsultēties ar ekspertiem, saņemt atbildes uz saviem jautājumiem, dalīties savā pieredzē un vienkārši iedvesmoties," adidas skriešanas skolas ideju skaidro Lattelecom Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Adidas skriešanas skola paredzēta visplašākajai auditorijai – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem. Visus skrējējiem aktuālos jautājumus, gudrības un viltības skola pasniedz vienas dienas laikā – nodarbības plānotas sestdienās jeb 7. februārī, 28. februārī un 28. martā. Dalība adidas skriešanas skolā ir bezmaksas, reģistrēties iespējams Lattelecom Rīgas maratons

adidas skriešanas skolas programma

Programma katrā adidas skriešanas skolas tikšanās reizē būs samērā līdzīga, lai gan katrā reizē lektori fokusēsies uz noteiktu skrējējiem svarīgu jautājumu loku. 7. februārī fokusā būs treniņu procesa uzsākšana, meklējot atbildes uz jautājumiem "ar ko sākt?", "kā novērtēt, kāds skrējēja tips esat?", "kā sagatavot treniņu plānu?", "kā pareizāk adaptēt ķermeni skriešanas treniņiem?", kā arī "kas jāmaina ikdienas uzturā un citos paradumos?".

28. februāra nodarbība sadarbībā ar "Veselības centra 4" grupas uzņēmumu "Capital Clinic Riga" tiks veltīta veselības un fizioloģijas tēmām, savukārt 28. marta nodarbība – uztura un ēšanas noslēpumiem, knifiem un trikiem.

Adidas skriešanas skola turpinās arī aizsākto tradīciju "Skrējējs skrējējam", aicinot aizraujošas personības dalīties ar savu skriešanas stāstu. 7. februārī ar savu skriešanas stāstu piekritusi dalīties režisore un maratoniste Laila Pakalniņa.

Skolas "mācību gads" ar nolūku piemērots Lattelecom Rīgas maratonam 42,2km sagatavošanās ciklam. Klasiskā maratona jeb 42,2 km distances noslēdzošais gatavošanas posms ilgst 12-16 nedēļas, tādēļ arī Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola sākas jau februārī, lai gan sākotnējā, gan noslēdzošajā treniņu posmā dotu iespēju uzklausīt treneru un ekspertu ieteikumus.

Skolas mācību process notiek gan klātienē, gan neklātienē, izmantojot skolas konsultantu sagatavotos treniņu plānus, treniņu materiālus (video padomi, skriešanas treniņu plāni).

"Treniņi maratonam un pusmaratonam sākas vēl pirms skriešanas kurpju uzvilkšanas. Katram pašam ir jāsaprot sava skriešanas filozofija un ideja, kādēļ to vēlas darīt. Nav nepieciešams bezjēdzīgi skriet garākas un garākas distances, bet ir jāsaprot, ko katrs treniņš dos. Reizēm ir jāsaprot, kad atslodze dos lielāku efektu nekā intensīvi treniņi. Esmu bijis profesionāls sportists, daudz strādājis ar citu sportistu sagatavošanu, un no savas trenera pieredzes zinu, ko intensīvi treniņi prasa no neprofesionāliem sportistiem, kas skriešanu mēģina apvienot ar darbu, privāto dzīvi un citiem hobijiem, tādēļ esmu gatavs savā pieredzē dalīties," kārtējiem izaicinājumiem ir gatavs triatlona un skriešanas treneris Romāns Melderis.

Romāns Melderis ir pieredzējis daudzcīņnieks un triatlonists (1997., 2000.gada Eiropas čempions daudzcīņā un 1998.gada Pasaules čempions daudzcīņā). Romāns Melderis kā Ironman.lv un skriešanas treneris darbojas kopš 2002.gada un ir vadošais Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolas treneris kopš 2013.gada.

Reģistrācija:
Reģistrēties Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolai 7.februārī iespējams Lattelecom Rīgas maratons Reģistrācija turpinās līdz 6.februārim vai 250 pieteikumiem.

Laiks un vieta:
Vieta: Radisson Blu Hotel Latvija zāle Alfa
Laiks: 7.februāris (sestdiena), 10:00 – 16:00

Papildu informācija:
Inese Ķīkule tel: 2966 6110
inese.kikule@necom.lv
Lattelecom Rīgas maratons