Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Svētdien Mežaparkā Nordea Rīgas maratona sagatavošanās treniņš

Jānis Pārums

Šo svētdien, 12.maijā, Nordea Rīgas maratona organizatori aicina uz Mežaparka īpašo sagatavošanās treniņu „ar Krastmalas sajūtu”. Līdz pasākumam atlikusi tikai nedēļa, tādēļ svarīgi domāt ne tikai par fizisko sagatavošanos, bet arī svētku sajūtas radīšanu. Kā katru svētdienu, arī šoreiz maratona treniņš sāksies plkst. 10:00 netālu no ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Treniņā var piedalīties ikviens, bet īpaši aicināti visi reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki. Svētdienās notiekošo treniņu formāts pastāvīgajiem dalībniekiem ir jau ierasts – ikviens dalībnieks saņem Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 2,5 km, 5 km vai garākām. Tādejādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim un treniņu grafikam. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem nodrošina sporta ārsti un treneri no "Sporta Laboratorijas".

Labsajūtas radīšanai par muzikālo fonu gādās Dj Toms Grēviņš, kurš arī Nordea Rīgas maratona starta dienā būs oficiālais Dj, savukārt, Nordea Rīgas maratona sponsori un partneri treniņa dalībniekiem būs sarūpējuši virkni pārsteigumu, lai atsauktu atmiņā to sajūtu, kas visus pārņem maratona rītā 11.novembra krastmalā.

Iespēja ierakstīt savu sveicienu uzmundrini.lv vietnē

Šajā treniņā ikvienam līdzjutējam vai pašam skrējējam būs iespēja ierakstīt un augšupielādēt video vai foto sveicienu interneta vietnē Uzmundrini savu maratona skrējēju!, lai atbalstītu savu skrējēju 19.maijā trasē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad Nordea Rīgas maratona 42 km, 21 km un 10 km skrējējiem, atrodoties trasē būs iespēja vērot tieši sev domātus līdzjutēju sveicienus, kas tiks projicēti uz ekrāniem trases malā. Lai atvieglotu sveicienu sagatavošanu Nordea Rīgas maratona tehnoloģiju partneris Lattelecom radis papildus iespēju nofilmēt un sagatavot savu uzmundrinājumu vai video-sveicienu tieši 12.maija Mežaparka treniņa laikā.

Enerģijas atjaunošana un „uzpildīšanās” ar ogļhidrātiem

Domājot par skrējēju spēku un enerģijas atjaunošanu, pēc treniņa ikviens dalībnieks varēs baudīt Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska sarūpētos ogļhidrātiem bagātos pastas salātus, savukārt, veldzēt slāpes pēc treniņa varēs ar Vichy ūdeni vai Vichy Viva Sport dzērienu.

Atbilstošu skriešanas apavu izvēle

Lai izvērtētu, cik atbilstoši ir jūsu skriešanas apavi, Nordea Rīgas maratona sponsors adidas sadarbībā ar veikalu „Maratons” piedāvās ekspertu konsultācijas par atbilstošāko skriešanas apavu izvēli, piedāvājot arī savu skriešanas soli analizēt uz speciāli šim nolūkam radīta skriešanas celiņa, t.s. footscan.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule