Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola pulcēs vairāk nekā 400 dalībnieku

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola pulcēs vairāk nekā 400 dalībnieku
Publicitātes foto

Jau trešo gadu Lattelecom Rīgas maratons ikvienam skriešanas un veselīga dzīvesveida piekritējam piedāvā unikālu iespēju apmeklēt adidas skriešanas skolu, lai apgūtu praktiskas zināšanas par skriešanu un garo distanču veikšanu. Šogad adidas skriešanas skolas darbnīcas notiks 7. februārī, 28. februārī un 28. martā. Tuvākā nodarbība 7.februārī pulcēs vairāk nekā 400 dalībnieku.

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola tiek organizēta kopš 2013. gada un kopumā šajā laikā skolu apmeklējuši un skriešanas gudrības apguvuši jau vairāk nekā 2000 skrējēju. Jau uz pirmo nodarbību interesentu skaits pārsniedza sākotnēji plānoto, tādēļ sagaidāms, ka 2015. gadā adidas skriešanas skolu kopumā apmeklēs vairāk nekā 1000 veselīga dzīvesveida mīļotāju.

adidas skriešanas skola paredzēta visplašākajai auditorijai – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem. Visus skrējējiem aktuālos jautājumus, gudrības un viltības skola pasniedz vienas dienas laikā – nodarbības notiks sestdienās jeb 7.februārī, 28.februārī un 28.martā. Dalība adidas skriešanas skolā ir bezmaksas, reģistrēties iespējams Lattelecom Rīgas maratons

Programma katrā adidas skriešanas skolas tikšanās reizē būs samērā līdzīga, lai gan katrā reizē lektori fokusēsies uz noteiktu skrējējiem svarīgu jautājumu loku. 7. februārī fokusā būs treniņu procesa uzsākšana, meklējot atbildes uz jautājumiem "Ar ko sākt?", "Kā novērtēt, kāds skrējēja tips esat?", "Kā sagatavot treniņu plānu?", "Kā pareizāk adaptēt ķermeni skriešanas treniņiem?", kā arī "Kas jāmaina ikdienas uzturā un citos paradumos?".

28.februāra nodarbība tiks veltīta uztura un ēšanas noslēpumiem, knifiem un trikiem. Savukārt 28.marta nodarbība sadarbībā ar "Veselības centra 4" grupas uzņēmumu "Capital Clinic Riga" tiks veltīta veselības un fizioloģijas tēmām.

adidas skriešanas skola turpinās arī aizsākto tradīciju "Skrējējs skrējējam", aicinot aizraujošas personības dalīties ar savu skriešanas stāstu. 7.februārī ar savu skriešanas stāstu piekritusi dalīties režisore un maratoniste Laila Pakalniņa, arhitekts un ne-tipisks maratona tūrists Dins Vecāns, kurš skolā dalīsies ar savu 2014.gada projektu "7 maratoni 7 kontinentos" un finansists, zinātnes pasākumu organizētājs un maratonists Edgars Lapiņš, kurš skolā dalīsies ar savu stāstu, kā uzsākot skriet gada laika nometa 20kg.

7.februāra adidas skriešanas skolas treneri un eksperti:
• Galvenais skolas treneris Romāns Melderis (Ironman.lv, triatlona un skriešanas treneris kopš 2002.g., Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolas treneris kopš 2013.g.);
• Guna Havensone (ārste uzturzinātniece, "Veselības centrs 4");
• Jānis Amoliņš (fizioterapeits, VC4 grupas uzņēmums "Capital Clinic Riga");
• Rinalds Sluckis (triatlonists);
• Zanda Zariņa-Rešetina (fitnesa trenere un maratoniste);
• Skolas moderators - maratonists un TV personība Ģirts Timrots.

Skolas "mācību gads" ar nolūku piemērots Lattelecom Rīgas maratonam 42,2km sagatavošanās ciklam. Klasiskā maratona jeb 42,2 km distances noslēdzošais gatavošanas posms ilgst 12-16 nedēļas, tādēļ arī Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola sākas jau februārī, lai gan sākotnējā, gan noslēdzošajā treniņu posmā dotu iespēju uzklausīt treneru un ekspertu ieteikumus. Skolas galvenais treneris ir Romāns Melderis – pieredzējis daudzcīņnieks un triatlonists (1997., 2000.gada Eiropas čempions daudzcīņā un 1998.gada Pasaules čempions daudzcīņā). Romāns Melderis kā Ironman.lv un skriešanas treneris darbojas kopš 2002.gada un ir vadošais Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolas treneris kopš 2013.gada.

Reģistrācija:
Reģistrēties Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skolai 7.februārī iespējams Lattelecom Rīgas maratons Reģistrācija turpinās līdz 6.februārim vai 500 pieteikumiem.

Laiks un vieta:
Vieta: Radisson Blu Hotel Latvija zāle Omega.
Laiks: 7.februāris (sestdiena), 10:00 – 16:00

Papildu informācija:
Inese Ķīkule tel: 2966 6110,
inese.kikule@necom.lv
Lattelecom Rīgas maratons