Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Sākas reģistrācija "adidas skriešanas skolas" nodarbībai

Sākas reģistrācija "adidas skriešanas skolas" nodarbībai
Foto: Latvijas rekordists maratonā Valērijs Žolnerovičs dalās savā treniņu pieredzē

Jau otro gadu Nordea Rīgas maratona dalībniekiem tiek piedāvāta unikāla iespēja apmeklēt "adidas skriešanas skolu”, kā arī pieteikties jaunai programmai "Mans pirmais maratons”. Reģistrācija nodarbībām 1.martā sākas šodien, bet pirmā skolas diena 25.janvārī pulcēja jau vairāk kā 200 interesentu.

Sadarbībā ar ilggadējo Nordea Rīgas maratona partneri "adidas", organizatori arī šogad palīdzēs skrējējiem gatavošanās procesā, "adidas skriešanas skolas” darbnīcas piedāvājot katru mēnesi līdz pat maratonam 18.maijā. Skola domāta visplašākajai auditorijai – gan pilnīgiem iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem un visus aktuālos jautājumus par motivāciju, mērķiem, treniņu plāniem, apģērbu, veselību, traumām un uzturu pasniedz vienas dienas laikā. Visas skolas nodarbības notiek sestdienās – 25.janvārī, 1.martā un 29.martā un ir bez maksas.

Pieteikšanās 1.marta darbnīcai oficiālajā Nordea Rīgas maratona mājas lapā Nordea Rīgas maratons

Līdzīgi kā pirmajā "mācību gadā", skolas mācību process notiek gan klātienē, tiekoties treneriem, konsultantiem un skrējējiem, gan neklātienē, izmantojot skolas konsultantu sagatavotos treniņu plānus, materiālus un video pamācības. Popularitāti iemantojusi arī "adidas skriešanas skolas” pieredzes apmaiņas rubrika "Skrējējs skrējējam”, kuras ietvaros skrējēji dalās ar savu pieredzi un treniņu plāniem. 25.janvāra "adidas skolā” ar savu pieredzi dalījās Latvijas rekordists maratonā Valērijs Žolnerovičs, savukārt, 29.martā skrējējus motivēs un ar saviem treniņu noslēpumiem dalīsies arī Latvijas labākā un titulētākā maratoniste Jeļena Prokopčuka.

"Mans pirmais maratons"

Visiem, kas ar skriešanas vīrusu "saslimuši" tikai nesen, šogad piedāvājam arī "adidas skriešanas skolas” programmu "Mans pirmais maratons". Kopā ar skolas galveno treneri Romānu Melderi piedāvāsim ekskluzīvu iespēju visu distanču iesācējiem izstrādāt sev piemērotu individualizēto treniņu plānu un regulāri konsultēties ar treneri klātienē. Pieteikšanās programmai turpinās līdz 9.februārim Nordea Rīgas maratons, kad tiks izvēlēti dalībnieki 2014.g.programmai.

"adidas skriešanas skolas” "mācību gads" ar nolūku piemērots Nordea Rīgas maratonam 42,2km sagatavošanās ciklam, kas ilgst vismaz 16 vai 12 nedēļas. Nordea Rīgas maratona "adidas skriešanas skola” 2014.gadā sākās tieši pirms 16 nedēļu cikla, lai dalībniekiem dotu iespēju pārdomāt treniņu plānus, adoptējot tos savām vajadzībām saskaņā ar treneru ieteikumiem. 1.marta skolas diena būs ideāla visiem tiem, kas plāno 12.nedēļu sagatavošanās ciklu.

"No savas pieredzes labi zinam, ka uzsākot nopietnāku treniņu procesu, informācijas apjomā un viedokļu daudzveidībā apjukt, kā arī nejauši nodarīt sev pāri, ir ļoti vienkārši. Nordea Rīgas maratona „adidas skriešanas skolu” veidojam, lai radītu interaktīvu vidi, kur satikt savējos, konsultēties ar ekspertiem, saņemt atbildes uz jautājumiem un dalīties pieredzē,” "adidas skriešanas skolas" ideju skaidro Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

"Treniņi maratonam un pusmaratonam sākas vēl pirms skriešanas kurpju uzvilkšanas. Katram pašam ir jāsaprot sava skriešanas filozofija un ideja, kādēļ to vēlas darīt. Nav nepieciešams bezjēdzīgi skriet garākas un garākas distances, bet ir jāsaprot, ko katrs treniņš dos. Reizēm ir jāsaprot, piemēram, kad atslodze dos lielāku efektu nekā intensīvi treniņi. Esmu bijis profesionāls sportists un daudz strādājis ar citu sportistu sagatavošanu, tādēļ esmu gatavs savā pieredzē dalīties," jauniem izaicinājumiem ir gatavs triatlona un skriešanas treneris Romāns Melderis, arī „adidas skriešanas skolas” galvenais treneris.

Romāns Melderis ir pieredzējis daudzcīņnieks un triatlonists (1997., 2000.gada Eiropas čempions daudzcīņā un 1998.gada Pasaules čempions daudzcīņā; Latvijā labākā rezultāta īpašnieks Ironman distancē 8h 57min 34sec.). Kā Ironman un skriešanas treneris darbojas kopš 2002.gada. Pašlaik Romāns gatavojas savam nākamajam Ironman startam Abu Dabi.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule