Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja junoriem trešā Eiropas "bronza", "Loko" mačs pārcelts

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja junoriem trešā Eiropas "bronza", "Loko" mačs pārcelts
2020. gada Eiropas junioru spīdveja "bronzas kvartets" (no kreisās): Ernests Matjušonoks, Ričards Ansviesulis, Oļegs Mihailovs un Francis Gusts.

Latvijas spīdveja junioru izlase trešo reizi kļuva par bronzas medaļu ieguvēju Eiropas čempionātā. Ļoti tuvu šoreiz bija arī "sudrabs", jo otrās vietas liktenis izšķīrās papildbraucienā starp Latvijas un Dānijas pārstāvi. Savukārt "Lokomotīves" mačs Polijas eWinner Polijas 1. līgā rīt Bidgoščā nenotiks - stipri līts un līs... Mačs pārcelts uz ceturtdienu.

Pirmajā savā braucienā mūsu pāris Francis Gusts un Oļegs Mihailovs tikās ar zviedriem Aleksanderu Voentinu un Antonu Karlsonu. Zviedri labāk aizbrauca no starta un abi izvirzījās vadībā, taču ilgi tas neturpinājās - vispirms Karlsonu apsteidza Mihailovs, bet jau pašā finišā burtiski par dažiem centimetriem (ilgi tika pētīts finiša videoieraksts) viņu apsteidza arī Gusts. Ja tobrīd kāds zinātu, cik vērtīgi beigās izrādīsies šie centimetri un neizšķirts 3:3...

Otrajā braucienā - Ansviesuļa un Ernesta Matjušonoka bezierunu kapitulācija Polijas pārim Jakubam Miškovjakam un Dominikam Kuberam.

Pret Čehijas pāri, ko pret mums veidoja Petrs Hlupačs un Daniels Klima, pārī ar Gustu izbrauca Oļegs Mihailovs (viņš apzināti tika ielikts rezervē, lai īstajā brīdī kādu nomainītu un šāda taktika nostrādāja par visiem 100 procentiem). Ne visai labi sanāca starta, bet tad vēl izejā no pirmā līkuma kūleni apmeta Gusts... Mihailovs atkārtotā braucienā palika viens pret diviem čehiem, pārliecinoši ieguva vadību un uzvarēja, bet Klima izstājās - 3:2. Te mums arī nedaudz paveicās.

Latvija - Dānija. Mihailovs un Gusts pret Jonasu Seifertu-Salku un Markusu Birkemosi. Teicams starts no pirmā celiņa Gustam, Mihailovs pa ārmalu arī apsteidz abus dāņus un izvirzās vadībā. Vedam un atvedam 5:1 pār vienu no pretendentiem uz titulu!

Turpinājumā mums atlika tikties ar Slovākiju un Eiropas jauniešu komandu. Bija skaidrs - ja nejaušību vai kļūdu dēļ nezaudēsim punktus, tad medaļas iegūsim. Mihailovs un Ansviesulis uzvar Slovākijas pāri ar 5:1 (pāragrs starts slovāku pirmajam numuram Dāvisam Pacalajam, bet viņa izstājējs nav nopietns konkurents).
Pirms pēdējās braucienu sērijas (dāniem - vēl divi braucieni) Polija jau gandrīz čempione - 24 punkti, Zviedrijai - 18, Latvijai - 17, Dānijai - 14 un Čehijai - 12 punkti.

Pret Eiropas komandas pāri izbrauca Gusts un Ansviesulis, Brits Drjū Kemps "izšķir" mūsu pāri - 4:2 un skaidrs, ka vismaz bronzas medaļas jau rokā.

Otrajā vietā esam arī pirms pēdējā brauciena, kurā tikās Polija un Dānija. Ja poļi uzvar vienalga, ar kādu rezultātu, tad esam otrie, ja neizšķirts - tad papildbrauciens, ja Dānija uzvar - tad esam trešie. Neizšķirts 3:3 nozīmē, ka Latvijai un Dānijai ir pa 21 punktam.

Papildbraucienā par otro vietu Mihailovs labi aizbrauc no starta, gandrīz trīs apļus ir līderis, tomēr piekāpjas Dānijas izlases pirmajam numuram, pagājušā gada Eiropas U21 čempionāta bronzas medaļas ieguvējam Madsam Hansenam.

Nedaudz sāpīgi, taču gandarījuma tik un tā ir vairāk - Latvijas junioru izlase trešo reizi piedalās Eiropas junioru komandu čempionāta finālā un trešo reizi iegūst bronzas medaļas.

Polijai - 27 punkti, Dānijai - 21+3, Latvijai - 21+2 (Mihailovs - 11+2, Gusts - 6, Ansviesulis - 4 punkti, Matjušonoks), Zviedrijai - 20 punktu. Centimetru vērtība...

Tagad gatavosimies pasaules junioru komandu čempionāta finālam, kas 5. septembrī risināsies Dānijā. Tur konkurenti būs trīs spīdveja lielvalstis - Polija, Dānija un Lielbritānija. Bet varbūt, ka vismaz junioru līmenī arī Latvija tāda ir?

     [+] [-]

, 2020-08-29 21:07, pirms 4 gadiem
Анатолий, разве Михайлов ехал до последнего заезда? Из-за одинаковых комбезов и похожих попон я засомневался, но сам видел Матюшонка всю гонку, и увидя на шпротах что типа Михайлов ехал всё это время, засомневался. Но перед последней серией заездов, с Олегом было интервью, где его как раз расспрашивали почему запасной и как но поэтому поводу себя чувствует. Поэтому я вообще был в растерянности, почему его поставили а последний заезд. Тем более что датчан то мы привезли и логично было бы поставить того кто это уже сделал. И не логично, ставить человека который до этого не ехал. Это странно просто очень.

     [+] [-]

, 2020-08-29 22:36, pirms 4 gadiem
sanjok rakstīja: Анатолий, разве Михайлов ехал до последнего заезда? Из-за одинаковых комбезов и похожих попон я засомневался, но сам видел Матюшонка всю гонку, и увидя на шпротах что типа Михайлов ехал всё это время, засомневался. Но перед последней серией заездов, с Олегом было интервью, где его как раз расспрашивали почему запасной и как но поэтому поводу себя чувствует. Поэтому я вообще был в растерянности, почему его поставили а последний заезд. Тем более что датчан то мы привезли и логично было бы поставить того кто это уже сделал. И не логично, ставить человека который до этого не ехал. Это странно просто очень.
LATVIA 21 +2
Ričards Ansviesulis (-,1,2,1)
Francis Gusts (1,w,2,3)
Ernests Matjušonoks (0,-,-,-)
Oļegs Mihailovs (2,3,3,3)+2

4. (60,71) Woentin, Michailow, Gusts, Karlsson LV - SWE 3:3
7. (59,44) Miśkowiak, Kubera, Ansviesulis, Matjuszonok LV - POL 1:5
10. (61,23) Michaiłow, Chlupac, Gusts (u/w), Klima (d) LV - CZE 3:2
14. (60,59) Michaiłow, Gusts, Birkemose, Seifert-Salk LV - DEN 5:1
17. (61,42) Michaiłow, Ansviesulis, Valković, Cifersky LV - SLO 5:1
19. (61,07) Gusts, Kemp, Ansviesulis, Meijer LV - EUR 4:2

(61,19) Hansen, Michaiłow

     [+] [-]

, 2020-08-30 00:20, pirms 4 gadiem
Была путаница на разных сайтах и в трансляции. Признаю что был не прав. Видел пост Олега где он развеял мои сомнения.