Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovam uzvara starptautiskās sacensībās, Ļebedevam nesekmīgs posms

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovam uzvara starptautiskās sacensībās, Ļebedevam nesekmīgs posms
Jevgeņijs Kostigovs - pirmais sacensībās Rovnā

Eiropas U19 čempionāta finālā spīdvejā 7. augustā Rīgā būs divi Latvijas pārstāvji - ne Ričardam Ansviesulim, ne Artjomam Juhno nav izdevies pievienoties Ernestam Matjušonokam un Francim Gustam. Andžejam Ļebedevam ne visai sekmīgs bija arī otrais Eiropas čempionāta (SEC) finālposms, bet Jevgeņijs Kostigovs uzvarēja starptautiskās sacensībās Rovnas mototrekā Ukrainā, padarīdams šo spīdveja nedēļas nogali nedaudz veiksmīgāku.

Divišovas mototrekam Čehijā ir diezgan īpatnēja ģeometrija (asi līkumi un līdz ar to ass arī pirmais līkums pēc starta), bet šoreiz tajā vēl arī bija ļoti maz iespēju apdzīšanai un viss lielā mērā izšķīrās jau startā un pirmajā līkumā. Sacensību rīkotājiem te nav, ko pārmest, jo viņi pēc stipra lietus darīja visu, lai Eiropas U19 čempionāta pusfināls vispār varētu notikt (oficiālais treniņš tāpēc tika pārcelts par trim stundām vēlāk).

Ričards Ansviesulis sāka ar otro vietu braucienā, bet Artjoms Juhno - ar kritienu. Nākamajos divos braucienos Ansviesulis atveda tikai pa punktam un tas iekļūšanu starp pieciem labākajiem padarīja vairs tikai teorētisku, bet kritiens nākamajā braucienā (bija otrais aiz Juhno) cerības atņēma pavisam. Uzvara pēdējā braucienā ļāva summā sakrāt 7 punktus un ieņemt 9. vietu. Artjomam pēc kritiena sekoja uzvara, tad trešā vieta un atkal uzvara, kas pirms pēdējās braucienu sērijas vēl saglabāja teorētiskas izredzes uz vietu piecniekā. Diemžēl nācās piekāpties polim Sebastianam Šostakam un mājiniekam Danielam Klimam, kuriem arī izšķīrās tikšana piecniekā un kuri tajā arī tik un tā netika (ceturtais bija vēl viens polis Deniss Zielinskis).

Summā 8 punkti un 8. vieta, kas debijas reizei nav slikti. Finālā iekļuva polis Bartlomejs Kovaļskis, trīs briti - Drjū Kemps, Leons Flints un Žordans Palins (tas tikai apliecina, ka spīdveja "otrajā dzimtenē" - tieši caur Liebritāniju spīdvejs savulaik ienāca Eiropā no Austrālijas - aug vairāki talantīgi braucēji un krīze ir pārvarēta) un vācietis Noriks Blēdorns.

Līdz ar to ir zināmi visi fināla dalībnieki. Bez šeit minētajiem pieciem un Matjušonoka un Gusta vēl Eiropas U19 čempionāta finālā būs Mateušs Čerņaks (Polija), Karols Župiņskis (Polija), Petrs Hlupāčs (Čehija), Filips Hellstrēms-Bēngs (Zviedrija), Emils Breums (Dānija), Markuss Birkemose (Dānija), Matiass Pollestads (Norvēģija), Espens Sola (Norvēģija) un Esbens Hjerilds (Dānija).

SEC 2. finālposmā Gistrovas mototrekā Vācijā Andžejs Ļebedevs savā pirmajā braucienā piekāpās tikai pašreizējam titula īpašniekam britam Robertam Lambertam, bet apsteidza poli Patriku Dudeku, taču turpinājums bija neveiksmīgs abiem. Andžejam - 4. vieta, 3. vieta, diskvalifikācija par Timo Lahti kritiena izraisīšanu un uzvara, kas summā deva 6 punktus un 12. vietu. Robertam - 2. vieta un tad trīs (!) nulles pēc kārtas... Tikai 5 punkti un tikai 13. vieta, kas titula īpašnieku kopvērtējumā nobīdīja uz 10. vietu (13 punkti) un kas titula aizstāvēšanu padara praktiski vairs neiespējamu. Ļebedevs ar 11 punktiem pēc diviem posmiem ir 13. vietā, no desmitnieka šķir tikai 3 punkti, no sešinieka - tikai 6 punkti.

Par pamatsacensību (14 punkti) un finālbrauciena uzvarētāju kļuva polis Pjotrs Pavļickis, otrais finēlā bija dānis Leons Madsens (pamatsacensībās 11 punktu), bet trešais - Dudeks (12 punktu pamatsacensībās). Pēc diviem posmiem līderis ar 29 punktiem ir Pavļickis, pa 24 punktiem ir dāņiem Mikelam Mihelsenam un Madsenam, 23 punkti - Dudekam un 20 - britam Danielam Bjūlijam. Divi atlikušie finālposmi - 3. jūlijā Gdaņskā un 10. jūlijā Ribņikā.

Starptautiskās sacensībās Rovnā (Ukraina) uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs. Visoirms 12 motobraucēji sacentās katras ar katru, Kostigovs ieguva 10 no 12 iespējamajiem punktiem, tad bija otrais pusfinālā un uzvarēja finālbraucienā, kurā apsteidza poli Tomašu Orvatu un austrālieti Braidenu Makginesu. Izstājās ukrainis Marko Ļevišins, kurš uzvarēja četros braucienos pamatsacensībās un bija pirmais arī savā pusfinālā. Mūsu jaunie spīdvejisti pēc lietus smagajā mototrekā nebija tik pārliecinoši - Aleksejs Pilacs ieguva 6 punktus un bija trešais pusfinālā, Mārim Streļcovam - viens punkts, bet Ņikita Kauliņš palika bez punktiem.