Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francim Gustam - debija, Andžejam Ļebedevam - atgriešanās Dānijas spīdveja līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francim Gustam - debija, Andžejam Ļebedevam - atgriešanās Dānijas spīdveja līgā
Andžejs Ļebedevs atgriežas Dānijas spīdveja līgā

Latvijas pašreiz labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs un pašreiz mūsu labākais juniors Francis Gusts šovakar izvadīs sezonas pirmos mačus Dānijas spīdveja līgā "SpeedwayLigaen". Andžejam tā būs atgriešanās vienā no pasaules spēcīgākajām spīdveja līgām un savā bijušajā klubā, bet Francim - debija.

"SpeedwayLigaen" čempionāta pirmajā kārtā mūsējie nepiedalījās, bet 2. kārtā brauks abi. Andžejs Ļebedevs ir startējis visās četrās spēcīgākajās spīdveja līgās (Polija, Zviedrija, Lielbritānija un Dānija, kā arī vēl Vācija, Krievija un Čehija, plus Polijas 1. līga, kas pēc ranga pašreiz varētu būt piektā) un ir trīskārtējs Zviedrijas, kā arī Vācijas un Krievijas čempions, bet Dānijas līgā šosezon viņš pārstāvēs "Fjelsted" komandu un būs tajā viens no A kategorijas (labākie braucēji) braucējiem. Šovakar savā mototrekā mačā ar "Region Varde Elitesport" komandu kopā ar Ļebedevu "Fjelsted" rindās ir arī tādi pazīstami meistari kā nesenais viens no Dānijas junioru izlases līderiem Fredriks Jakobsens un pieredzējušais Hanss Andersens, bet pretī stāsies mums labi zināmie soms Timo Lahti, zviedrs (brazīlietis pēc tautības) Antonio Lindbeks un 2019. gada junioru pasaules čempionāta finālists Tims Sērensens. Dānijas līgā spīdvejisti ir sadalīti A, B, C un D kategroijās un no katras mačā drīkst piedalīties ierobežots braucēju skaits.
Francis Gusts Dānijas spīdveja līgā debitēs "Grinsted" komandas rindās mačā ar "Esbjerg Vikings". Gusts ir ielikts starp B kategorijas braucējiem un kopā ar viņu mačam pieteikti arī viens no dāņu labākajiem spīdvejistiem Kenets Bjerre (viena uzvara un 5 pjedestāli GP posmos) un arī viens no nesenajiem Dānijas junioru izlases līderiem Patriks Hansens (2018. gadā gan Jakobsens, gan Hansens Dānijas izlases sastāvā uzvarēja Eiropas junioru komandu čempionāta finālā Daugavpilī). Pretinieku sastāvā pazīstamākie spīdvejisti ir Nīlss Kristians Iversens (7 reizes Dānijas čempions, četras reizes Pasaules kausa ieguvējs ar Dānijas izlasi un 2013. gada 3. vietas ieguvējs GP seriāla kopvērtējumā), 2020. gada pasaules junioru vicečempions Dānijas izlasē Matiass Nīlsens un trīskārtējs šo sacensību vicečempions Jonass Jepesens.
Gan Ļebedevs, gan Gusts šosezon ir pieteikti arī Zviedrijas spīdveja līgas jeb "Bauhaus-Ligan" čempionātā - attiecīgi "Rospiggarna Hallstavik" un "Masarna Avesta" komandās. "Bauhau-Ligan" čempionāts sāksies jau 3. maijā.