Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts sestais "Spīdveja koridā" Krosno

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts sestais "Spīdveja koridā" Krosno
Francis Gusts pirms pēdējā finālposma saglabā vietu starp pasaules labākajiem junioriem.

Tieši tā - par "Spīdveja koridu" - junioru pasaules čempionāta otro finālposmu spīdvejā Krosno mototrekā nosauca poļu TV komentētāji. Spīdvejisti vairāk cīnījās ar mototreku, meklēdami tajā labākās "taciņas" un cenzdamies nepiedzīvot kritienu, nekā cits ar citu. No Latvijas trio sarežģītajos apstākļos vispārliecinošāk jutās Francis Gusts - viņš pārliecinoši iekļuva pusfinālā, bet tur diemžēl arī viņš piedzīvoja kritienu...

Vairākkārt šosezon esmu redzējis spīdveja sacensības Krosno mototrekā ar "Cellfast Wilki" komandas un Andžeja Ļebedeva piedalīšanos un tās vienmēr ritēja aizraujoši, ko lielā mērā sekmēja arī teicami sagatavotais celiņš - proti, apdzīšanas manevriem varēja izmantot visu tā platumu. Tieši šādi mototreki patīk Francim Gustam. Poļiem ļoti patīk kritizēt citus par slikti sagatavotu mototreku (pat tad, ja ir kaut visniecīgākais iemesls), bet Krosno mototreka celiņš sestdien vakarā bija viens no sliktākajiem, kādi šosezon redzēti. Tiesa, nesteigsimies mest akmeņus Krosno celiņa meistaru virzienā, jo gan GP sacensībās, gan pasaules čempionātos junioriem un Eiropas čempionātos bieži vien to lielie rīkotāji sāk paši regulēt, kā jāsagatavo celiņu, kaut gan ne viņi ikdienā ar to darbojas, ne zina tā sagatavošanas nianses. Iespējams, ka tāds "speciālists" bija klāt un visus izrīkoja arī Krosno... Vismaz viens kritiens bija 8 no 20 braucieniem pamatsacensībās un abos pusfinālos.
Gusts pamatsacensībās brauca ātri, taču reizē arī prātīgi un bez lieka riska (tieši viņa prātīgo braukšanu arī izcēla komentētāji), sakrāja 12 no 15 iespējamajiem punktiem un pārliecinoši iekļuva pusfinālā (pirmajā astoņniekā). Pusfinālā izdevās labs starts, pirmajā līkumā izdevās tikt garām čeham Janam Kveham un jau pēc pirmā apļa divi no poļu favorītiem Mateušs Cierņaks un Viktors Lamparts bija labu gabalu aiz muguras. Taču diemžēl trešajā aplī Gusta motocikls līkumā trāpīja bedrītē, uz mirkli tika zaudēta kontrole pār motociklu un ar to pietika, lai notiktu kritiens... Gusta motociklā vēl ietriecās Cierņaks, kurš šajā finālposmā startēja rīkotāju pārstāvja lomā. Abi par laimi iztika bez savainojumiem, kaut gan Cierņakam tika sniegta arī mediķu palīdzība. Līdz ar to šajā posmā Gustam 6. vieta. Otrajā pusfinālā kritienu piedzīvoja viens no favorītiem polis Mateušs Švidņickis (pamatsacensībās 14 no 15 iespējamajiem punktiem).
Daniils Kolodinskis piedzīvoja divus kritienus un summā sakrāja 4 punktus, bet Ernests Matjušonoks krita trīs reizes un savainojuma dēļ sacensības nevarēja turpināt.
Finālā uzvarēja šā gada Polijas junioru čempions Jakubs Miškovjaks, otrais bija Cierņaks, bet trešais - pirmā finālposma uzvarētājs dānis Madss Hansens. Kopvērtējumā pirms trešā un pēdējā finālposma 1. oktobrī Pardubicē (Čehija) pa 36 punktiem ir Miškovjakam un Hansenam, 32 punkti - Lampartam, Gusts ar 23 punktiem ir 4. vietā, bet viņam ar 21 punktu seko Švidņickis un ar 19 punktiem - zviedrs Aleksanders Voentins (pirmā vieta posmā - 20 punktu, otrā 18, trešā - 16, ceturtā - 14, piektā - 12, sestā - 11 un tad ik par punktu mazāk). Jācer, ka pēdējā finālposmā iztiksim bez "spīdveja koridas".

  +1 [+] [-]

, 2021-09-26 10:52, pirms 3 gadiem
Gusts-Gundersens👍

     [+] [-]

, 2021-09-26 11:46, pirms 3 gadiem
Gusts izskatījās ļoti labs,ja nebūtu noticis tas nelaimīgais kritiens pusfināla braucienā atrodoties pārliecinošā vadībā,noteikti būtu vinnējis šo posmu.

     [+] [-]

, 2021-09-26 11:56, pirms 3 gadiem
Ne mazāk aizraujošas sacensības solās būt šodien Polijas pilsētā Ostruvā,kur vēl viens Latvijas gladiātors Andžejs Lebedevs Krosno komandas sastāvā cīnīsies par iekļūšanu Ekstralīgā.