Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" Ostruvā brauks bez Sundstrēma

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" Ostruvā brauks bez Sundstrēma
Par spīti rokas savainojumam Oļegs Mihailovs (zilā ķiverē) svētdien Ostruvā brauks.

Svētdien Ostruvā savu trešo maču šā gada Polijas eWinner 1. līgas spīdveja čempionātā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve" un izskatās, ka pirmo reizi šosezon tiks veiktas pārmaiņas komandas virknējumā - iepriekšējā pieteikumā "Loko" rindās nav zviedra Linusa Sundstrēma.

Ja par pirmo maču Lodzā pret Sundstrēmu lielu pretenziju nebija, tad mačā Daugavpilī ar Graņskas "Zdudek Wybrzeze" zviedrs palika bez punktiem. Neizpratnē par neveiksmīgo sniegumu bija arī viņš pats. Pēc dažām dienām Zviedrijas čempionātā Molillā - tikai 6 punkti un 9. vieta. Iespējams, ka zviedra vietā Ostruvā tā sauktā "viesa" lomā (Ekstralīgas klubi drīkst uzaicināt "viesi" no 1. vai 2. līgas klubiem, 1. līgas klubi - no 2. līgas klubiem) brauks Vadims Tarasenko, kurš "Loko" rindās bija divas iepriekšējās sezonas un pirms tam vēl juniora vecumā bija viens no līderiem starp visas līgas junioriem (toreiz juniors drīkstēja būt ārzemnieks). Šosezon Tarasenko ir pieteikts 2. līgas komandā "Wilki Krosno". Pagaidām tas ir runu līmenī un pagaidām ar 3. numuru "Lokomotīves" sastāvā ir pieteikts vēl viens juniors Ernests Matjušonoks, taču ir diezgan skaidrs, ka viņš svētdien nebrauks. Pārējie visi ir tie paši - jaunais Zviedrijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Pontuss Aspgrens, Ķasts Puodžuks, Andrejs Kudrjašovs, Jevgeņijs Kostigovs, Oļegs Mihailovs, Francis Gusts un Daniils Kolodonskis. Vēl nedēļas sākumā zem jautājuma bija mūsu pašreiz labākā juniora Mihailova piedalīšanās, jo kritiens mačā ar Gdaņskas komandu tomēr nebija bez sekām - savainota roka. Taču Oļegs ir sastāvā un svētdien brauks (iespējams - ar pretsāpju līdzekļu palīdzību).
Ostruvas komanda, no vienas puses, ir viena no pieredzējušākajām eWinner 1. līgā, bet, no otras puses, arī viena no jaunākajām. Kā tas vienlaicīgi iespējams? "Arged Malesa TŽ Ostrovia" rindās ir 43 gadus vecais Džegožs Valaseks (2004. gada Polijas čempions, divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs ar Polijas izlasi, 2006. gada Eiropas vicečempions, 22 starti GP posmos), 40 gadus vecais Rafals Okoņevskis (vienīgais, kurš divreiz pēc kārtas savulaik uzvarēja Eiropas junioru čempionātā, 2001. gadā bija trešais pasaules junioru čempionātā) un 38 gadus vecais Tomašs Gapiņskis (trīskārtējs Polijas čempions ar Pilas, Vroclavas un Gožuvas komandām, 2011. gada Eiropas vicečempions), bet Ostruvas komandā ir arī jaunākie juniori visā 1. līgā - diviem puišiem ir pa 16 un diviem pa 17 gadiem. Vairāk vai mazāk zināms no viņiem ir tikai Sebastians Šostaks, savukārt 16 gadus veco Jakubu Kravčiku uzskata par kluba jauno lielo cerību. Bez trim pieredzējušākajiem vīriem Ostruvas komandas treneris Mariušs Staševskis mačam ar "Loko" pieteicis dāni Nikolaju Klindu (2007. gada Eiropas junioru čempions, 2015. gada Zviedrijas čempions ar "Vetlanda", pirms 9 gadiem bija "Loko" sastāvā) un Adrianu Ciferu (divkārtējs Eiropas junioru čempions Polijas izlases sastāvā, 2014 un 2016. gada Polijas čempions ar dzimto Gožuvas "Stal" juniora statusā). No junioriem pieteikts Šostaks. Abos iepriekšējos mačos braucaKacpers Grželaks, tā ka varbūt arī šoreiz būs viņš.
Nevar teikt, ka "Ostrovia" mūsējiem nav "pa zobam", taču, lai to "pārkostu", punktus regulāri jāvad nevis 2-3 bet vismaz 4-5 braucējiem. Kopš 2012. gada "Lokomotīve" Ostruvā ir braukusi četras reizes un vienmēr nedaudz pietrūka, lai uzvarētu - 43:47, 43:47, 42:48 un 40:50 pagājušajā gadā (mājās toties pārliecinošas uzvaras). "Ostovia" pirmajā kārtā mājās ar 53:37 pieveica Bidgoščas "Abramczyk Polonia", bet tad viesos ar 36:54 zaudēja Gņezno "Car Gwarant Kapi Meble Budex Start". "Loko" pirmos divus mačus zaudēja - 33:57 Lodzā "Orzel" komandai un 40:50 mājās Gdaņskas spīdvejistiem.

     [+] [-]

, 2020-07-25 15:14, pirms 4 gadiem
Kostigovs labi ja ir 2.ligas braucējs, tā ir paradija, kā govs uz ledus, šogad ar tik vāju sastāvu garantēta pēdējā vieta un ,domāju ,visi zāģi savā trekā, jo visas komandas ir labi nokomplektētas.