Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Damiram Fiļimonovam uzvara Rovnā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Damiram Fiļimonovam uzvara Rovnā
Damirs Fiļimonovs (pirmais no labās) pie starta lentām.

Viens no jaunajiem IK "Auseklis" spīdvejistiem, 12 gadus vecais Damirs Fiļimonovs kļuva par uzvarētāju minispīdveja (125 kub.cm) sacensībās Ukrainas pilsētā Rovnā, kas savulaik bija Ukrainas spīdveja meka. Damirs bija vienīgais viesis no citas valsts starp vietējiem jaunajiem spīdvejistiem.

Sacensības bija veltītas Rovnas spīdveja 62. gadadienai (savulaik Rovnas komanda "Signal" bija spēcīgākā bijušajā PSRS). Pēc pamatsacensībām Damirs Fiļimonovs ar 10 punktiem (divreiz otrais un divreiz pirmais) bija trešajā vietā. Finālā uzreiz iekļuva pirmie divi, bet četriem nākamajiem vajadzēja sacensties papildbraucienā par vēl divām vietām finālā. Damirs tajā uzvarēja, bet pēc tam uzvarēja arī finālā, turklāt tieši finālā viņš sasniedza dienas labāko laiku starp visiem braucienu uzvarētājiem - 59,19 sekundes.