Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Pilā - pēc otrās uzvaras

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pilā - pēc otrās uzvaras
Daugavpils un Pilas komandas iepriekšējo reizi tikās 2018. gada sezonā - epizode no mača "Lokomotīves" mototrekā.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda svētdien Pilā aizvadīs otro maču Polijas 2. līgas čempionātā. Pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā mačā savā mototrekā pār Tarnuvas "Unia" (59:31) komandai ir tikai viens mērķis - uzvara arī Pilā. To nebūs viegli īstenot.

Pilas komanda - tagad tās nosaukums ir "Budimax-Stal Polonia" - savilaik bija Polijas čempione (1999. gadā, toreiz tās rindās brauca leģendārais dānis Hanss Nīlsens), divas reizes bija otrā un divas reizes trešā, bet 2003. gadā "Polonia" atstāja Ekstralīgu un ... izjuka. Turpinājumā bija 2. un 1. līga, bet, piemēram, iepriekšējās divās sezonās Pilas komanda vispār nepiedalījās Polijas čempionātā. "Loko" pēdējo reizi ar Pilas komandu tikās 2018. gada 1. līgas čempionātā un uzvarēja abos mačos - viesos ar 48:42 un mājās ar 58:32. No pašmāju spīdvejistiem pašreizējā "Loko" sastāvā Pilā mačos ar mājiniekiem ir braucis tikai Jevgeņijs Kostigovs.
Atjaunotā Pilas komanda nokomplektēta ar Polijas, Vācijas un Zviedrijas spīdvejistiem. Šodienas mačam ar daugavpiliešiem ir pieteikti viens no ASV izlases līderiem, divkārtējais ASV čempions Broks Nikols, vācietis Makss Dilgers (3. vieta Vācijas čempionātā 2017. gadā, ilggadējs Vācijas izlases dalībnieks), mums labi zināmais zviedrs, 2014. gada Zviedrijas čempions Tomass H. Junasons, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Optibet Lokomotīve" komandu (caurmērā 7 punkti vienā mačā), pieredzējušais polis, 2006. gada Latvijas čempions Marcins Jendžejevskis un Skupieņu spīdveja dinastijas pārstāvis Larss Skupieņs. Starp junioriem pagaidām pieteikts tikai 18 gadus vecais vācu talants Bens Ernsts (2018. gada pasaules čempions un 2019. gada vicečempions spīdvejā 250 kub.cm klasē), bet otrs būs kāds no tā sauktajiem "viesiem" - Pžemislavs Koniečnijs no Bidgoščas vai Mateušs Paničs no Vroclavas komandas. Sastāvā vēl var tikt veiktas izmaiņas, jo Pilas komandā ir pieteikti arī Arturs Mročka (atnāca no Tarnuvas komandas) un vēl viens vācietis Lukass Fīnhage (atnāca no Gdaņskas komandas).
Pirmajā mačā Pilas komanda piedzīvoja sagrāvi Poznaņā - 24:66, taču tas nenozīmē, ka uzvara "Loko" jau rokā. Savā mototrekā tā būs pavisam cita komanda.
Daugavpils komandas rindās ir tikai viena pārmaiņa - Ķasta Puodžuka vietā mačam pieteikts Daniils Kolodinskis, kuram šī ir pirmā sezona pieagušā braucēja statusā. Tukša pagaidām ir otra juniora vieta, taču to visticamāk aizņems Ernests Matjušonoks. Pirmajā braucienā mūsējiem startēs Kostigovs un dānis Renē Bahs. Klāt būs arī anglis Adams Eliss un austrālietis Niks Moriss, kā arī Ričards Ansviesulis.
Mača sākums - plkst. 17 pēc Latvijas laika. Nākamais mačs savā mototrekā "Loko" būs 1. maijā ar Žešuvas komandu.

     [+] [-]

, 2022-04-24 11:03, pirms 2 gadiem
Un atkal jāmeklē streemu, žēl ka pat eirosportam šis sporta veids liekas ne saistošs

     [+] [-]

, 2022-04-24 12:34, pirms 2 gadiem
kreicakungs rakstīja: Un atkal jāmeklē streemu, žēl ka pat eirosportam šis sporta veids liekas ne saistošs
Šogad Polijas 2.līgas sacensības tiek translētas poļu televīzijā (internetā ir iespējama pieslēgšanās) katras kārtas tikai 1 mačs no 3 - vakardien tika translēts Stal Rzeszow - PSZ Poznan mačs, kur varēja redzēt mūsu F. Gusta sniegumu, pārstāvot Poznan komandu. Iespējams, kādas kārtas mačs nākotnē iekritīs arī ar Daugavpils dalību un varēs redzēt komandas sniegumu Polijā. Publiska informācija liecina, ka Daugavpils mājas mači tiks translēti sacensību dienā ierakstā arī TV4 / SC. EUROSPORT arī veic spīdveja translācijas, bet tikai SEC - Eiropas čempionātu.