Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Jevgeņijs Kostigovs desmitniekā spīdveja "Grand Prix" pretendentu finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jevgeņijs Kostigovs desmitniekā spīdveja "Grand Prix" pretendentu finālā
Jevgeņijs Kostigovs (tuvplānā) 2021. gada GP pretendentu finālā ieguva 6 punktus un ieņēma 10. vietu.

2021. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla pretendentu finālā Goričanas mototrekā Horvātijā cienīgi Latviju pārstāvēja Jevgeņijs Kostigovs - pirmo reizi startēdams tādās sacensībās, viņš piecos braucienos atveda 6 punktus un ieņēma 10. vietu. Nākamā gada GP seriālam kvalificējās tikai pirmie trīs.

GP pretendentu finālā Latviju vajadzēja pārstāvēt Andžejam Ļebedevam, taču viņš tikai pirms dažām dienām aizvadīja pirmo un vieglu braukšanas treniņu pēc savainojuma, tā ka braukt Goričanā nebija gatavs. Ļebedevu tika nolemts aizstāt ar 2018. gada Latvijas čempionu Jevgeņiju Kostigovu. Neviens nebija tik naivs, lai cerētu, ka daugavpilietis spēkosies par vietu pirmajā trijniekā, taču bija iemesls cerēt, ka Jevgeņijs godam pārstāvēs Latvijas spīdveju. Tā arī notika.
Kostigovs tikai vienā no pieciem braucieniem finišēja ceturtais jeb bez punktiem, bet toties divos braucienos bija otrais, piekāpdamies tikai vispirms 2014. gada pasaules čempionam polim Kžištofam Kaspžakam, bet tad savam bijušajam komandas biedram "Lokomotīvē" somam Timo Lahti. Ar Lahti Kostigovs atkal tiksies jau pirmdien vakarā Daugavpilī, kad "Lokomotīve" Polijas eWinner 1. līgas mačā uzņems Gņezno "Start".
Pirmo vietu ar 13 punktiem ieņēma slovēnis Matejs Žagars, pa 12 punktiem ieguva jau minētais Kaspžaks un zviedrs Olivers Berntzons. Papildbraucienā par 2. vietu uzvarēja zviedrs. Šis trio arī iekļuva 2021. gada GP seriālā. Sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Balakovas spīdveja audzēknis Aleksandrs Loktajevs, kurš pārstāv Ukrainu - pirms pēdējās braucienu sērijas viņam bija 11 punktu, taču sava pēdējā brauciena sākumā viņš, neviena netraucēts, piedzīvoja kritienu un tika diskvalificēts. Tā arī palika 11 punktu un nācās samierināties ar 4. vietu. Jau pieminētais Lahti ar 8 punktiem ieņēma 6. vietu. Mums labi zināmais Grigorijs Laguta ieguva tikai 7 punktus un ieņēma 9. vietu. Savukārt aiz Jevgeņija Kostigova palika mājinieku cerība Jurica Pavličs - 5 punkti, kuru Kostigovs pieveica arī savstarpējā duelī (rītvakar viņš arī Gņezno komandas rindās būs Daugavpilī, jo "Start" sastāvā rītvakar acīmredzot nebūs viena no līderiem Berntzona).