Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs - par vietu spīdveja GP seriālā

Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs - par vietu spīdveja GP seriālā
Andžejs Ļebedevs pirms GP pretedentu fināla ir labā sportiskā formā.

Pirmo reizi vēsturē divi Latvijas spīdvejisti piedalīsies "Grand Prix" seriāla pretendentu finālā - sestdien Žarnovicas mototrekā Slovākijā 2022. gada GP pretendentu finālā startēs Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs. Tikai pirmie trīs no 16 spīdvejistiem nodrošinās sev vietu nākamā gada GP seriālā.

Savainojuma dēļ sacensībās nepiedalīsies mājinieku labākais spīdveja meistars Martins Vaculiks (2013. gada Eiropas čempions, triju GP posmu uzvarētājs), nestartēs arī šā gada Eiropas čempions dānis Mikels Mihelsens, kurus aizstās Sergejs Logačovs no Krievijas un čehs Jans Kvehs.

Starp galvenajiem pretendentiem uz vietu trijniekā tiek minēti poļi Janušs Kolodzejs (divi pjedestāli un viena uzvara GP posmos, divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs Polijas izlases sastāvā, četrkārtējs Polijas čempions) un 2017. gada pasaules vicečempions Patriks Dudeks (9 pjedestāli un divas uzvaras GP posmos), 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders (19 pjedestāli un 5 uzvaras GP posmos; tiesa, pēdējo reizi trijniekā bija 2016. gadā), viņa tautietis Makss Friks (pērn uzvarēja vienā GP posmā, pašreiz ir 9. vietā GP seriālā), pagājušā gada Eiropas čempions brits Roberts Lamberts, viņa tautieši, šā gada Lielbritānijas čempions Adams Eliss un vicečempions Dens Bjūlijs, pārsteigumu var sarūpēt poļi Tobiašs Musielaks un Pāvels Pžedpeļskis, austrālietis Rohans Tangeits un - kāpēc ne 2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs?

Andžejs teicami aizvadīja pēdējos divus mačus Polijas 1. līgas un Zviedrijai Bauhaus-Ligaen čempionātos, var redzēt, ka viņš ir labā sportiskā formā un tāpēc uz viņa sekmīgu sniegumu varam cerēt. Ja neizdodas tikt trijniekā, tad jācenšas ieņemt pēc iespējas augstāku vietu, jo tad var tikt GP seriāla rezervistu skaitā.

Jevgeņijs Kostigovs patīkami pārsteidza jau ar to vien, ka iekļuva GP pretendentu finālā. Pa ceļam uz Žarnovicu viņš piedalījās Debrecenas Lielās balvas izcīņā Ungārijā un piecos braucienos ieguva 12 punktus. Tik pat punktu bija arī dānim Matiasam Nīlsenam un polim Norbertam Košcjjuham, par punktu vairāk ieguva dānis Peters Kildemands, bet 11 punkti bija pašreiz labākajam amerikāņu spīdvejistam Lukam Bekeram. Visi pieci startēja finālā, kur Jevgeņijam neizdevās starts un viņš finišēja piektais, taču tā bija laba pieredze un tas bija labs sniegums pirms GP pretendentu fināla (uzvarēja Nīlsens).

Sacensību sākums Žarnovicā - plkst. 15 pēc Latvijas laika. Kostigovam ir 1. starta numurs un viņš pirmajā braucienā startēs kopā ar Logačovu, Holderu un Kolodzeju, savukārt Ļebedevs sacensības sāks 4. braucienā kopā ar Friku, Bjūliju un Pžedpeļski.


, 2021-08-21 13:39, pirms 3 gadiem
Kur varēs redzēt?
, 2021-08-21 19:10, pirms 3 gadiem
Žēl, ka Andžejam nesanāca. Pietrūka 2 punkti.
https://www.speedwaygp.com/news/art...
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).