Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam 13 punktu, čempioniem - triju punktu uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam 13 punktu, čempioniem - triju punktu uzvara
Andžejs Ļebedevs - "Smederna" komandas līderis mačā pret "Piraterna".

Latvijas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs aizvadīja savu līdz šim labāko šīs sezonas maču Zviedrijas Elitserien čempionātā un kļuva par rezultatīvāko braucēju - 13 punkti - ne tikai savā Eskilstūnas "Smederna" komandā, bet arī starp abu komandu spīdvejistiem. Tas lielā mērā sekmēja titula īpašnieku uzvaru triju punktu vērtībā pār "Piraterna Motala" - proti, divi punkti par uzvartu un papildpunkts par uzvaru divu maču summā. Savus labākos braucienus Ļebedevs aizvadīja tieši mača galotnē.

Mačam Eskilstūnas mototrekā vajadzēja sākties astoņos vakarā pēc Latvijas laika, taču stiprais lietus aizkavēja tā sākšanos par divām stundām - mototreka darbinieki paveica lielu darbu, lai celiņš būtu piemērots sacensībām. Gaidīšana nebija velta, jo skatītāji varēja baudīt aizraujošu spēkošanos no pirmā līdz pēdējam braucienam.
Mājinieku rindās nebija viena no līderiem Fredrika Lindgrena, kurš pagājušo sestdien ar sacensību laikā gūtu savainojumu triumfēja Zviedrijas GP izcīņā Molillā, bet šoreiz bija spiests palikt malā. Tas mazināja "Smederna" izredzes iegūt trīs punktus un arī izredzes uzvarēt vispār. Pirmajā braucienā Ļebedevs (finišēja pirmais) un dānis Mihaels Jepsens Jensens atveda 5:1 uzvaru un izvirzīja mājiniekus vadībā. Mača vidusdaļa aizritēja ar mainīgām sekmēm gan "Smederna" komandai, gan Andžejam - 2:4 pārī ar Pontusu Aspgrenu, 3:3 kopā ar poli Pšemislavu Pavļicki un 1:5 pārī ar Aspgrenu, kas viesiem pēc 10. brauciena ļāva pirmo reizi izvirzīties vadībā - 31:29. Tad komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām un trīs braucienus pirms mača beigām rezultāts bija 37:35 viesu labā. Ja ņem vērā, ka pirmajā riņķī savā mototrekā "Piraterna" uzvarēja ar 48:42, tad par tā saukto bonuspunktu tajā brīdī diezin vai kāds vispār domāja - kaut nu izdoties izvairīties no zaudējuma un uzvarēt kaut ar minimālu pārsvaru. Taču pēdējos trīs braucienos mājinieki uzvarēja ar kopējo rezultātu 14:4 un divos no šiem braucieniem piedalījās Ļebedevs. Vispirms viņš ar Pavļicki atveda 4:2 uzvaru un panāca neizšķirtu (Andžejs finišēja pirmais) - 39:39, tad polis Adrians Miedziņskis un Jepsens Jensens guva 5:1 uzvaru un panāca 44:40 mājinieku labā, bet punktu pielika Ļebedeva (šoreiz Andžejs bija otrais) un Pavļicka 5:1 uzvara pēdējā braucienā - 49:41 mačā un 91:89 divu maču summā, kas deva "Smederna" komandai papildus punktu.
Andžejs Ļebedevs ar 13 punktiem bija rezultatīvākais braucējs starp abu komandu spīdvejistiem, bet Eskilstūnas komandā bija vēl trīs izteikti līderi - 11 punktu Jepsenam Jensenam, pa 10 punktiem Pavļickim un Miedziņskim, kas arī kļuva par pamatu uzvarai.
Pēc šīs uzvaras "Smederna" Elitserien turnīra tabulā pakāpās uz 3. vietu - 25 punkti. Tik pat punktu ir "Vastervik" komandai, bet tikai par divierm vairāk - "Vetlanda" spīdvejistiem. Tiesa, tikai par divierm punktiem atpaliek "Dackarna", kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.