Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gustam - komplekts, "Lokomotīvei/Jaunībai" - uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gustam - komplekts, "Lokomotīvei/Jaunībai" - uzvara
Vadībā Francis Gusts.

Daugavpils "Lokomotīve/Jaunība" komandas spīdvejisti uzvarēja Polijas junioru komandu čempionāta 8. posmā Lodzā un vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā savā grupā. Punktu komplektu - 15 no 15 iespējamajiem - atveda Francis Gusts.

Daugavpils komandas rindās arī šajā posmā nestartēja Ernests Matjušonoks, toties pirmās sacensības pēc slimības Lodzā bija Ričardam Ansviesulim. Jau kopš sacensību sākuma bija skaidrs, ka par uzvaru posmā spēkosies Daugavpils un Ostruvas komandas, kuras beigās šķīra 7 punkti - mūsējie sakrāja 40 punktus, bet Ostruvas "Arged Malesa" junioriem bija 33 punkti. Spēkošanās būtu vēl sīvāka, taču 10. braucienā konkurenta izraisītā kritienā cieta viens no Ostruvas komandas labākajiem junioriem Jakubs Kravčiks un vairs nevarēja sacensības turpināt. Gņezno "Budex Start" juniori ieguva 24 punktus, bet mājinieki Lodzas "Orzel" juniori - 18 punktus.
"Lokomotīve/Jaunība" rindās nepārspēts bija Francis Gusts - 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Pa 9 punktiem Ansviesulim (četros braucienos, jo pēdējā tika diskvalificēts) un Daniilam Kolodinskim. Jāuzslavē komandas vismazāk pieredzējušo dalībnieku Artjomu Juhno, kurš atveda 7 punktus un nevienā no pieciem braucieniem nepalika ceturtais (divreiz - otrais).