Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs lieliskā formā pirms GP pretendentu fināla

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs lieliskā formā pirms GP pretendentu fināla
Andžejs Ļebedevs labā sportiskā formā pirms GP pretendentu fināla.

Otro vakaru pēc kārtas labu maču aizvadīja pašreiz labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs - šoreiz Zviedrijas Bauhaus-Ligaen čempionātā Eskilstūnas "Smederna" rindās.

Pirmdienas vakarā daugavpilietim bija 14 no iespējamajiem 15 punktiem Krosno komandas sastāvā Polijas eWinner 1. līgas mačā, bet nākamajā vakarā viņš jau bija Zviedrijā, kur atveda 11 punktus "Smederna" komandas rindās. Eskilstūnas komanda savā mototrekā ar 60:30 pārspēja "Piraterna Motala" spīdvejistus un ar 26 punktiem 13 mačos ir līdere Bauhaus-Ligaen čempionātā (tuvākie sekotāji "Vastervik" spīdvejisti atpaliek par 6 punktiem, bet viņiem ir arī par vienu maču mazāk).
Mājinieki sāka ar 2:4 zaudējumu pirmajā braucienā, bet tad četrus no pieciem nākamajiem braucieniem uzvarēja ar 5:1 un divreiz dubultuzvaru atveda Ļebedevs kopā ar poli Kacperu Vorinu. Vēl viena 5:1 uzvara Andžejam pēdējā 15. braucienā pārī ar Pontusu Aspgrenu. Šie trīs braucēji arī bija rezultatīvākie "Kalēju" rindās - Aspgrenam 13, Vorinam 12 un Ļebedevam 11 punktu. Viesu rindās 9 punktus atveda Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionāts Tomass H. Junasons.
Andžeja Ļebedeva sniegums pēdējos divos mačos liecina par viņa teicamo sportisko formu un tas ir labi tieši pirms 2022. gada "Grand Prix" seriāla pretendentu fināla, kas 21. augustā risināsies Žarnovicas mototrekā Slovākijā. Pirmo reizi karjerā šādās sacensībās piedalīsies vēl viens Latvijas spīdvejists Jevgeņijs Kostigovs.