Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja sezonas pēdējais saldais ēdiens - Mančestrā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja sezonas pēdējais saldais ēdiens - Mančestrā
Latvijas trio "Speedway of Nations" (no labās): Oļegs Mihailovs, Andžejs Ļebedevs un Francis Gusts.

Mančestras Nacionālajā spīdveja stadionā sestdien un svētdien risināsies šīs sezonas pēdējās lielās spīdveja sacensības - "Speedway of Nations" fināls. Pirmo reizi starp pasaules spēcīgākajām septiņām komandām iekļuva arī Latvijas trio - Mančestrā brauks Andžejs Ļebedevs, Oļegs Mihailovs un juniors Francis Gusts. Viņi pusfinālā Daugavpilī ieņēma otro vietu aiz Austrālijas.

Mums nav, ko zaudēt, mēs varam tikai iegūt, jo jau iekļūšana finālā ir sasniegums un lai lielie favorīti uztraucas braucienos ar Latvijas pāri - ka tik mēs neatņemam viņiem svarīgus punktus, kas var ietekmēt vietu secību uz goda pjedestāla un nokļūšanu uz goda pjedetāla. Apmēram tādā noskaņojumā - izbaudīt spīdveja sezonas pēdējo "saldo ēdienu" - uz Angliju devās Latvijas spīdvejisti. Tā būs arī lieliska iespēja apliecināt sevi visaugstākajā līmenī, jo 347 m garajā Nacionālā spīdveja stadiona celiņā sacentīsies gandrīz visi šīs sezonas pasaules labākie spīdvejisti (nebūs tikai pasaules čempiona Artjoma Lagutas un bronzas medaļas ieguvēja Emīla Saifutdinova, jo viņi nepiedalījās Krievijas komandas sastāvā un tāpēc trīskārtējie šo sacensību uzvarētāji netika finālā, savukārt zviedriem savainojuma dēļ nebūs Fredrika Lindgrena). Vispirms tas attiecas uz abiem jaunākajiem mūsu komandas dalībniekiem Mihailovu un Gustu.
Junioram obligāti jāpiedalās vismaz vienā braucienā, taču var paredzēt, ka Gusts piedalīsies vairākos nevis tikai divos braucienos kopā abās sacensību dienās. Arī tāpēc, ka mums nav, ko zaudēt, arī tāpēc, ka vairāki braucieni šādās sacensībās Eiropas U19 čempionam būs liels ieguvums. Līdzīgi kā Mihailovam, kurš pēc Ļebedeva ir mūsu otrais numurs. Komandas vadītājs jeb menedžeris Vladimirs Ribņikovs rīkosies atkarībā no situācijas - proti, atkarībā no tā, kā kuram veiksies braukšana Mančestras mototrekā. Zaudēt mums nav ko, bet mēs neesam ieradušies arī tāpēc, lai vizinātos un dāvinātu citiem punktus.
Abas dienas sacensību sākums plkst.18 pēc Latvijas laika. Pirmajā dienā mūsu pretinieki braucienu secībā: 1. brauciens - Lielbritānija, 5. brauciens - Polija, 9. brauciens - Austrālija, 12. brauciens - Zviedrija, 16. brauciens - Francija un 19. brauciens - Dānija. Galvenie pretendenti uz titulu divu dienu sacensību summā - Polija, Lielbritānija, Dānija un Austrālija. Redzēsim, kādas korekcijas ieviesīs vai neieviesīs sacensību pirmā diena.
Pēc pēdējā brauciena otrajā dienā uzvarētāji uzreiz iekļūs braucienā par titulu jeb Lielajā finālā, bet otrā un trešā vieta papildbraucienā sacentīsies par vietu Lielajā finālā, kurā arī noskaidrosies "Speedway of Nations" uzvarētāji. Neizšķirts rezultāts šajās sacensībās braucienā nav iespējams, jo šeit par uzvaru braucienā ir 4 punkti, otrā vieta - 3, trešā - 2 un ceturtā - bez punktiem (parasti - 3,2,1 un 0).
Iepriekšējo gadu "Speedway of Nations" pirmais trijnieks:
2018 - Krievija, Lielbritānija, Polija
2019 - Krievija, Polija, Austrālija
2020 - Krievija, Polija, Dānija