Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs pabeigs sezonu ar medaļām?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs pabeigs sezonu ar medaļām?
Andžejs Ļebedevs

Šīs nedēļas nogalē Latvijas spīdvejistiem bija paredzēts piedalīties trijās dažādās sacensībās, taču slikto laika apstākļu un COVID-19 dēļ notiks tikai vienas no tām - Eiropas čempionāts pāriem Terencāno mototrekā Itālijā. Ar to spīdveja sezonai arī tiks pielikts punkts un mums ir iespēja to pielikt ar medaļām.

Piektdien bija paredzēts "Nice Cup" izcīņas pēdējais posms Krosno un tajā bija paredzējis piedalīties Ričardam Ansviesulim, taču Krosno jau divas dienas līst. Bidgoščā savukārt svētdien bija paredzētas sacensības "Turnej Asow", kurās starp dalībniekiem bija arī Andžejs Ļebedevs un Oļegs Mihailovs. Dalībnieku sastāvs bija interesantds un spēcīgs (Mikels Mihelsens, Vāclavs Miliks, Rohans Tangeits, Nikolajs Klinds, Dominiks Kubera, Bartošs Smektala, Antonio Lindbeks), taču Polijā krasi palielinājās COVID-19 pozitīvo testu skaits, ceturtdien sasniedzot 8000, un tāpēc sacensības drīkstēja rīkot tikai bez skatītājiem, kas savukārt neder sacensību rīkotājiem un tāpēc sacensības nenotiks.

Paliek Eiropas čempionāts pāriem, kas sestdien plkst. 16.00 pēc Latvijas laika sāksies Terencāno mototrekā Itālijā. Latviju pārstāvēs Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs un mūsējie ir starp pretendentiem uz godalgām. Eiropas čempionāts pāriem risinās kopš 2004. gada un Latvijas spīdvejisti tajā trīs reizes ir ieguvuši medaļas - 2012. gadā Ukrainas pilsetā Rovnā otro vietu ieņēma Ļebedevs un Ķasts Puodžuks, 2016. gadā Rīgā trešie bija Ļebedevs, bet Puodžukam un Kostigovam sacensības neizdevās pabeigt stipra lietus dēļ, un 2019. gadā Krievijas pilsētā Balakovā atkal trešie bija Ļebedevs un Mihailovs.

Par galvenajiem favorītiem neņemos nosaukt nevienu no septiņu valstu komandām (vēl viens braucējs drīkst būt rezervē). Poliju, piemēram, pārstāvēs Jakubs Jamrugs, Viktors Trofimovs jaunākais un Mateušs Čierņaks, Čehiju - pieredzējušais Jozefs Francs un juniors Petrs Hlupāčs, Franciju - viens no Bidgoščas "Polinia" līderiem un pašreiz Francijas labākais spīdvejists Dāvids Bellego un Dimitris Beržē, kā arī rezervists Žordans Dubernārs, mājiniekus - Nikolass Kovati, Mikele Kastanja un Nikolass Visentins. Nepiedalās šoreiz Dānijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un Krievijas pāri, nenotika šosezon visiem zināmu iemeslu dēļ arī pusfināls. Neparasta ir šī sezona, taču tas nemazina sacensību nozīmi.