Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedeva un Gusta komandām zaudējumi, Gustam - uzaicinājums no Vofindena

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedeva un Gusta komandām zaudējumi, Gustam - uzaicinājums no Vofindena
Andžejs Ļebedevs

Franča Gusta pārstāvētā komanda savā mototrekā, bet Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda viesos piedzīvoja zaudējumus mačos ar Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta favorītiem. Francis Gusts uzaicināts piektdien piedalīties trīskārtējā pasaules čempiona angļa Taia Vifindena rīkotajās sacensībās, kas veltītas viņa desmit gadu braukšanai Vroclavas komandā.

Gusta pārstāvētā komanda "Masarna Avesta" savā mototrekā ar 40:50 zaudēja "Lejonen Gislaved" spīdvejistiem ar SGP seriāla līderi Bartošu Zmarzliku priekšgalā. Mājinieki sāka ar 4:2 uzvaru, bet pēc pieciem braucieniem rezultāts jau bija 10:20. Antonio Lindbeks un Gusts 9. braucienā uzvarēja ar 5:1, samazināja rezultāta starpību līdz 25:29, taču tā bija tikai izglābšanās ilūzija... Gustam summā 3 punkti trijos braucienos. Ar vienu no saviem elkiem Zmarzliku aci pret aci šoreiz tikties nesanāca, bet noteikti sanāks rīt Vroclavas Olimpiskajā stadionā.
Trīskārtējais pasaules čempions (2013., 2015. un 2018. gadā; 11 uzvaras SGP posmos, 45 fināli un 36 pjedestāli, starp kuriem arī trešā vieta 2013. gadā Daugavpilī) Tais Vofindens ceturtdien rīko jubilejas sacensības - desmit sezonas kopš viņš pārstāv Vroclavas komandu. Uzaicinātas vairākas spīdveja zvaigznes ar Zmarzliku, Maceju Janovski,, Fredriku Lindgrenu, Krisu Holderu, Patriku Dudeku un Martinu Vaculiku priekšgalā. Piedalīsies visi "Betard Sparta" braucēji un uzaicināts arī Francis Gusts, jo viņš taču arī ir Vroclavas komandas biedrs, kaut gan šosezon aizdors Poznaņas komandai.
Andžeja Ļebedeva (arī savulaik brauca Vroclavas klubā un bija Polijas vicečempions) pārstāvētā komanda "Rospiggarna Hallstavik" viesos ar 38:52 zaudēja citam Bauhaus-Ligan favorītam "Vastervik" spīdveja klubam. Ļebedevs un Adrians Miedziņskis 3. braucienā uzvarēja ar 5:1 un izvirzīja viesos vadībā ar 11:7, taču vēl pēc pieciem braucieniem rezultāts jau bija 27:21 mājinieku labā. Lielāku pārsvaru "Vastervik" komanda panāca tikai mača beigās. Ļebedevs ar 11 punktiem piecos braucienos bija rezultatīvākais viesu rindās (trīs uzvaras braucienos). Daugavpils "Optibet Lokomotīve" dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens savā debijas mačā Hallstavikas komandā ieguva vienu punktu trijos braucienos
Bauhaus-Ligan turnīra tabulā "Rospiggarna Hallstavik" ir 5. vietā, bet "Masarna Avesta" ieņem 8. vietu. Tiesa, starp komandām ir tikai divi punkti.