Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Jevgeņijs Kostigovs sestais Olhingā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jevgeņijs Kostigovs sestais Olhingā
Jevgeņijam Kostigovam - 6. vieta sacensībās Olhingā.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" un Latvijas izlases spīdvejists Jevgeņijs Kostigovs pēc sacensībām sestdien Dorenā devās uz citu Vācijas spīdveja centru - mototreku Olhingā (Olhingas komanda četras reizes bija Bundeslīgas čempione un vienreiz vēl VFR čempione), kur arī spēcīgā konkurencē svētdien ierindojās 6. vietā. Tikai viena punkta pietrūka, lai piedalīties papildbraucienā par otro un trešo vietu.

Ja Dorenas mototreks ir īsākais Eiropā (215 metri) ar startu taisnes sākumā, tad Olhingas mototreks ir viens no garākajiem (390 metri) un tamlīdzīgā Jevgeņijam Kostigovam braukt bija daudz ierastāk. Savā un sacensību pirmajā braucienā daugavpilietis uzvarēja, turklāt pārspēja arī vēlāko otrās vietas ieguvēju dāmi Madsu Hansenu. Nākamajos četros braucienos Kostigovs finišēja otrais, summā sakrāja 11 punktus un ieņēma 6. vietu. Ar 14 no 15 iespējamajiem punktiem uzvarēja četrkārtējais un pašreizējais Itālijas čempions Pako Kastanja (vēsturē labākā itāļu spīdvejista un pašreizējā FIM spīdveja "šefa" Armando Kastanjas dēls), bet četriem motobraucējiem bija tikai par vienu punktu vairāk nekā Kostigovam un viņi papildbraucienā sacentās par pārējām divām vietām uz goga pjedestāla. Uzvarēja un otro vietu sacensībās ieņēma Hansens, otrais papildbraucienā un trešais sacensībās bija trīskārtējais un arī šā gada pasaules čempions garajā trekā jeb hipdromā vācietis Martins Smolinskis.