Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Mihailovs, Ļebedevs, Gusts un "Optibet Lokomotīve"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Mihailovs, Ļebedevs, Gusts un "Optibet Lokomotīve"
Andžejs Ļebedevs trešo reizi karjerā startēs GP posmā un pirmo reizi - ārzemēs.

Spraiga un pārdzīvojumiem bagāta nedēļas nogale spīdveja līdzjutējiem - piektdien Oļega Mihailova pārstāvētā Bidgoščas komanda iekļuva Polijas 1. līgas pusfinālā, sestdien Kārdifā Andžejs Ļebedevs startēs "Grand Prix" seriāla posmā, svētdien turpat GP2 (junioru pasaules čempionāts) posmā brauks Francis Gusts, bet Daugavpils "Optibet Lokomotive" svētdien savā mototrekā aizvadīs Polijas 2. līgas pirmo pusfinālu ar Opoles komandu.

Polijas 1. līgas pirmajā ceturtdaļfināla mačā Gdaņskā Oļega Mihailova pārstāvētā Bidgoščas komanda "Abramczyk Polonia" zaudēja ar 43:46, bet piektdien atbildes mačā savā mototrekā revanšējās ar 56:34. Mihailova rēķinā 5 punkti trijos braucienos (vienreiz pāragrs starts un diskvalifikācija). Tieši Mihailovs un poļu jaunais talants Viktors Pžijemskis 4. braucienā uzvarēja ar 5:1 (Oļegs finišēja pirmais) un pirmo izvirzīja mājiniekus vadībā - 14:10.
Andžejs Ļebedevs GP 6. posmā Kārdifā aizstās slovāku Martinu Vaculiku, kurš nevar piedalīties savainojuma dēļ. Daugavpilietim tas būs pirmais GP posma ārpus Latvijas, jo līdz šim viņš divas reizes bija piedalījies Latvijas GP posmā Daugavpilī rīkotāju pārstāvja lomā (pirmajā reizē - pusfināls un kopā 7. vieta). Andžejs nesen atgriezies ierindā pēc savainojuma un operācijas, viņš jau paspēja aizvadīt trīs sacensības, ieskaitot Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) 2. finālposmu. Žēl, ka stipra lietus dēļ ceturtdien tika atcelts Polijas 1. līgas ceturtdaļfināla atbildes mačs Krosno ar Landshutas komandu - vēl vienas sacensības pirms GP posma būtu noderējušas.
Kārdifā GP posms spīdvejā risināsies 20. reizi. Piecas reizes šeit ir uzvarējis austrālietis Džeisons Kramps, bet kopš 2010. gada (iepriekšējos divus gadus GP posms Kārdifā nenotika) šeit katru reizi bija cits uzvarētājs, tā ka gaida neprogmnozējama spēkošanās. 2019. gadā Kārdifā triumfēja dānis Leons Madsens.
Andžejs Ļebedevs sacensības sāks 3. braucienā, kurā tiksies ar pašreizējo līderi kopvērtējumā poli Bartošu Zmarzliku, dāni Andersu Tomsenu un austrālieti Džeisonu Doilu. Rīkotāju pārstāvja lomā Kārdifā startēs arī pagājušā gada Lielbritānijas čempions un Daugavopils komandas leģionārs Adams Eliss - viņš 2. braucienā tiksies ar austrālieti Džeku Holderu, jau minēto Madsenu un savu tautieti Robertu Lambertu.
Pēc pieciem posmiem Zmarzlika rēķinā ir 78 punkti, ar 60 punktiem seko Madsens, pa 53 punktiem ir Vaculikam un polim Macejam Janovskim, 51 punkts - zviedram Fredrikam Lindgrenam, 50 - britam Taiam Vofindenam, 49 - Tomsenam un polim Patrikam Dudekam.
GP2 otrais finālposms jeb junioru pasaules čempionāta 2. finālposms šoreiz būs nākamajā dienā pēc lielā GP posma - svētdien. Pēc pirmā posma Francis Gusts ir vicelīderis - 18 punktu. Pirmais ar 20 punktiem (par pirmo vietu posmā) ir polis Mateušs Cierņaks, trešais ar 16 punktiem ir čehs Petrs Hlupāčs. bet 14 punkti ir vēl vienam čeham Janam Kvjeham, kura piedalīšanās ir zem jautājuma - kritiens un savainojums Čehijas junioru čempionāta posmā. Savainojuma dēļ nepierdalīsies soms Timo Salonens, kurš ieņem 5. vietu, un līdz ar to nāk klāt vēl viens britu spīdvejists - Leons Flints. Rīkotāju pārstāvja lomā būs Toms Brennans, kuram daudzi paredz augstu vietu. Gusts savā pirmajā braucienā tiksies ar Hlupāču, pašreizējo titula īpašnieku poli Jakubu Miškovjaku un vēl vienu poli Viktoru Lampartu.
Daugavpils "Optibet Lokomotīve" svētdien plkst. 17 savā mototrekā Polijas 2. līgas pirmajā pusfinālmačā tiksies ar regulārā čempionāta uzvarētāju Opoles komandu "OK Bedmet Kolejarz". Šosezon Opoles komandu savā mototrekā jau esam uzvarējuši ar 48:42, tā ka nav neiespējams to paveikt vēlreiz. Cita lieta, ka finālistu nosaka divu maču summā, bet viesos mēs "dzelzceļniekiem" šosezon zaudējām ar 37:53. "Loko" rindās nebūs dāņu juniora Kevina Jūla Pedersena, kuram svētdien jāpiedalās GP2 2. finālposmā, un tas ir mīnuss. Junioru pāri veidos Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis. Pārējie leģionāri - Niks Moriss, Adams Eliss (jācer, ka paspēs savlaicīgi ierasties no Kārdifas) un Viktors Palovāra - būs ierindā. No pašmāju spīdvejistiem vēl mačam pieteikti Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis.
Viesu rindās joprojām nav zviedra Pontusa Aspgrena, kurš nekādi nespēj atgūties pēc savainojuma. Nebūs arī pieredzējušā Karola Barana, kuru aizstās zviedrs Matias Tērnbloms. 30 gadus vecais zviedrs pirms dažām dienām atveda 10 punktus četros braucienos Zviedrijas Baugaus-Ligan mačā "Lejonen Gislaved" komandas satāvā pret Molillas "Dackarna", bet Daugavpils mototrekā viņš vēl nav braucis un viņam tas vispār būs pirmais mačs Opoles komandas rindās. Nebūs viesiem juniora Bartolomeja Kovaļska (Vroclavas komandas juniors startēja tā sauktā "viesa" lomā), kuru aizstās 20 gadus vecais dānis Esbens Hjerilds. Viņš šosezon piesos mačos jau ir piedalījies un caurmērā vienā mačā guva 5,2 punktus. Pārējie būs tie paši, kas šosezon jau redzēti - Oskars Poliss, Adrians Cīfers un zviedrs Jakobs Torsels, kā arī juniors Jakubs Kravčiks. Nevarēs palīdzēt Opoles komandai čehu juniors Petrs Hlupāčs (iepriekšējā mačā Daugavpilī atveda 7 punktus četros braucienos), kuram arī jāpiedalās GP2 posmā Kārdifā, tā ka vēl viens mīnuss visu sastāvā. Viena vieta Opoles komandā ir brīva un Andreja Kudrjašova vietā tiks izmantots tā sauktais ZZ jeb braucēja aizstāšana - kārtā braucienu sērijā kāds cits izbrauks viņa vietā.