Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Grigorijs Laguta vienā komandā ar Andžeju Ļebedevu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Grigorijs Laguta vienā komandā ar Andžeju Ļebedevu
Savulaik tieši Daugavpils "Lokomotīves" rindās Graigorijs Laguta kļuva par pazīstamu un atzītu meistaru starptautiskajā arēnā.

Četrkārtējais Latvijas čempions spīdvejā, savulaik Daugavpils "Lokomotīves" līderis un tagad viens no labākajiem Polijas Ekstralīgas braucējiem Grigorijs Laguta jaunajā sezonā būs vienā komandā ar pašreiz labāko Latvijas spīdvejistu Andžeju Ļebedevu - abi viņi būs Eskilstūnas komandā "Smederna" Zviedrijas spīdveja virslīgā.

Eskilstūnas "Smederna" trīs gadus pēc kārtas - 2017., 2018. un 2019. gadā - bija Zviedrijas čempione un visas trīs reizes tās sastāvā viens no līderiem bija Andžejs Ļebedevs. Pagājušajā sezonā COVID-19 pandēmijas izraisīto seku dēļ Zviedrijas spīdveja virslīgā jeb Bauhaus-Ligan čempionātā Smederna" nepiedalījās. Nākamsezona "Smederna" atgriežas un viens no pirmajiem, ar ko tika parakstīts līgums, bija Ļebedevs, bet pagājušās nedēļas nogalē par Eskilstūnas komandas dalībnieku kļuva arī Grigorijs Laguta.

Vecākais no brāļiem Lagutām bija iekļāvies Eskilstūnas komandā jau laikā no 2013. līdz 2017. gadam, taču par Zviedrijas čempionu 2017. gadā kopā ar Andžeju Ļebedevu viņam kļūt neizdevās - aprīlī Grigorija dopinga analīzēs tika atrastas meldonija pēdas un sezona atlikušo daļu viņš sacensībās nedrīkstēja piedalīties.

Eskilstūnas komanda atgriešanās sezonā atkal cer iegūt titulu un pamats tādām cerībām ir. Bez Ļebedeva un Lagutas līgums ir parakstīrs ar vēl vienu trīskārtējo Zviedrijas čempionu "Smederna" rindās, divu "Grand Prix" posmu uzvarētāju dāni Mihaelu Jepsenu Jensenu, ar vienu no Vroclavas kluba līderiem Gļebu Čugunovu (vienam no talantīgākajiem krievu junioriem jau ir Polijas pilsonība), ar bijušo Daugavpils "Lokomotīves" braucēju aizvadītaj;ā sezonā Pontusu Aspgrenu (viņš arī atgriežas "Smederna" rindās), ar poli Danielu Kačmareku, ar Ukrainas spīdvejistu Aleksandru Loktajevu un ar Joelu Kingu. Droži vien, ka tas vēl nav viss...

     [+] [-]

, 2020-12-07 22:35, pirms 3 gadiem
Tas gan ir notikums, ja viņi abi būtu ,vilkos, tad butu vēl pārsteiguma moments,bet tā nekas īpašs.