Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Kalējiem" un Andžejam Ļebedevam - šoreiz "sudrabs"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Kalējiem" un Andžejam Ļebedevam - šoreiz "sudrabs"
Andžejam Ļebedevam un "Smederna" komandai - šoreiz "sudrabs".

Eskilstūnas "Smederna" spīdveja komandai neizdevās atgūt Zviedrijas čempiones titulu - Bauhaus-Ligan fināla atbildes mačā arī savā mototrekā "Kalēji" zaudēja Molillas komandai "Dackarna" - 44:46. Ļebedeva rēķinā šoreiz tikai trīs punkti.

Droši vien, ka starp "Kalēju" līdzjutējiem bija tādi, kuri cerēja un ticēja, ka var atgūt pirmajā finālmačā zaudētos 16 punktus, taču tad vajadzēka notikt pārāk daudzām Eskilstūnas komandai veiksmīgām, bet pretiniekiem neveiksmīgām sakritībām.

Pirmie četri braucieni beidzās neizšķirti - 3:3 (arī Mihaels Jepsens Jensens un Ļebedevs atveda 3:3) un mājiniekiem līdz ar to jau pašā sākumā neizdevās izvirzīties vadībā, kas varbūt būtu licis pretiniekiem uztraukties. Tad viesi divus no trim nākamajiem braucieniem uzvarēja ar 5:1, rezultāts kļuva 25:17 viņu labā un titula liktenis lielā mērā bija izšķirts (atlikušajos 8 braucienos viesiem vajadzēja iegūt 12 punktus). Mājinieki tūdaļ pat atbildēja ar 5:1 uzvaru 8. braucienā, taču tā jau bija vairs tikai cīņa par uzvaru otrajā finālmačā nevis summā. Pirms pēdējā brauciena "Kalēji" samazināja rezultāta starpību līdz 41:43, bet tomēr uzvarēt nespēja - 3:3 pēdējā braucienā un 44:46 kopā.

Ļebedevam šoreiz neveiksmīgs mačs - tikai 3 punkti četros braucienos. Eskilstūnas "Smederna" Zviedrijas čempione bija 2017., 2018. un 2019. gadā (pavisam - 5 tituli) un visas trīs reizes tās rindās bija Ļebedevs, bet sudraba medaļas Eskilstūnas komanda ieguva sesto reizi komandas vēsturē.