Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lielās pārmaiņas Polijā: "Lokomotīvei" šosezon vismaz 18 sacīkstes

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Lielās pārmaiņas Polijā: "Lokomotīvei" šosezon vismaz 18 sacīkstes
Daugavpils "Lokomotīve" 2015. gada sezonā
Foto: lokomotive.lv

Polijas motosporta federācija un spīdveja komisija beidzot apstiprinājusi pārmaiņas Polijas spīdveja līgas sacensību sistēmā. Nākamgad Polijā pastāvēs vairs tikai divas līgas, un otrajā no tām brauks arī mūsu Daugavpils "Lokomotīve".

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē triumfēja Polijas Nice spīdveja līgā, iegūstot ceļazīmi uz pasaules specīgāko līgu - Ekstralīgu. Diemžēl dažādu ierobežojumu dēļ daugavpiliešiem debija šajā līgā būs jāatliek uz nenoteiktu laiku. Kamēr Latvija uzmanīgi sekoja līdzi notikumiem ap "Lokomotīves" dalību Ekstralīgā, Polijā milzīga uzmanība tika pievērsta Polijas 1. un 2. līgas nākotnei.

Jau ilgākus gadus daudzi Polijas klubi mokās ar finansiālajām grūtībām, kā rezultātā cieš arī spīdvejisti, kuriem tiek kavētas algu izmaksas. Šogad sacensību organizētāji šajā ziņā ieturēja stingru līniju, nepiešķirot licences trīs klubiem. Ņemot vērā izveidojošos situāciju, kļuva bezjēdzīgi rīkot atsevišķu Polijas 2. līgas čempionātu, jo tajā piedalītos tikai trīs klubi. Tika pieņemts lēmums apvienot 1. un 2. līgu, bet arī šeit viss nebija tik gludi.

Finansiālā rosība starp šīm komandām ne tuvu nav līdzīga, tādēļ atsevišķi nabadzīgākie klubi nevēlējās braukt uz izbraukuma cīņām attālākajās vietās, tajā skaitā arī uz Daugavpili. Kā risinājums tika piedāvāts variants sadalīt līgu divās grupās, ievērojot reģionālo principu, tomēr šāds variants neapmierināja Polijas televīziju, tādēļ ātri vien tika noraidīts.

Šodien beidzot panākts kopsaucējs un nekāda dalījuma grupās nebūs, toties būs izņēmumi diviem nabadzīgākajiem klubiem. 9 no 11 komandām būs jāaizvada sacensības ar katru pretinieku gan mājās, gan viesos, bet pret Raviču un Opoli komandas brauks tikai viesos. Tas nozīmē, ka šīm komandām sezonā būs jāaizvada 18 sacīkstes, bet Opolei un Ravičai tikai 11, jo tās brauks tikai savās mājās, kā arī vienu reizi pie blakus esošā pretinieka (Opolē vai Ravičā). Gan Opolei, gan Ravičai par neierašanos uz izbraukuma sacīkstēm pret pārējām komandām automātiski tiks piešķirts zaudējums ar 0:40.

Pēc divu apļu noslēguma sekos finālsērija, kurā tiksies divas labākās komandas. Fināla uzvarētāja garantēs vietu Ekstralīgā, bet zaudētājai būs jācīnās par šīm tiesībām ar Ekstralīgas otru vājāko vienību. 9.-11. vietas ieguvējas 2017. gada sezonā startēs Polijas 2. līgā, bet tikai ar nosacījumu, ka nākamgad atkal eksistēs šāds čempionāts.

Šāda sacensību sistēma nozīmē, ka nākamgad Daugavpilī varēs klātienē vērot vismaz 8 sacīkstes, bet kopumā "Lokomotīvei" Polijas čempionātā būs jāstartē 18 reizes. Salīdzinājumam - 2015. gadā pamatturnīrā "Lokomotīve" aizvadīja 12 sacīkstes, bet vēl četras tika aizvadītas play-off fāzē.

2016. gada sezonā Daugavpils klubs sacentīsies ar komandām no Ravičas, Opoles, Gdaņskas, Čenstohovas, Krakovas, Bidgoščas, Žešuvas, Krosno, Pilas, Lodzas.

Izmantotie resursi:
WP SportoweFakty - Sport wiadomości, relacje,...

     [+] [-]

, 2016-01-07 13:29, pirms 9 gadiem
Kādas ir algas spīdvejistiem Polijas ekstralīgā? Kaut kas līdzīgs kā Polijas ekstraklases futbolistiem?

     [+] [-]

, 2016-01-07 13:41, pirms 9 gadiem
belluschi rakstīja: Kādas ir algas spīdvejistiem Polijas ekstralīgā? Kaut kas līdzīgs kā Polijas ekstraklases futbolistiem?
Lielā mērā viss ir atkarīgs no iegūtajiem punktiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-07 13:58, pirms 9 gadiem
Kas brauks Loko?

     [+] [-]

, 2016-01-08 09:42, pirms 9 gadiem
smx rakstīja: Kas brauks Loko?
Visi latviešu puiši ir palikuši, tāpat arī Lindgrens un Kilmakorpi.

     [+] [-]

, 2016-01-08 09:43, pirms 9 gadiem
lmperiona preses sekretārs rakstīja: Bet izmaiņas Ekstralīgas nolikumā par ārzemju komandām nebūs?
Šobrīd nekā nav.

     [+] [-]

, 2016-01-08 14:22, pirms 9 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: Visi latviešu puiši ir palikuši, tāpat arī Lindgrens un Kilmakorpi.
galvenā atšķirība, ka Lebedevs brauks pieauguša numurā. Un būs jauns juniors.

     [+] [-]

, 2016-01-08 16:14, pirms 9 gadiem
belluschi rakstīja: Kādas ir algas spīdvejistiem Polijas ekstralīgā? Kaut kas līdzīgs kā Polijas ekstraklases futbolistiem?
labs motobraucejs ap 1 000 000 zlotu