Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Vilki" un Ļebedevs paliek 1. līgā, Gusts - pie pusfināla sliekšņa "Zlata Prilba"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Vilki" un Ļebedevs paliek 1. līgā, Gusts - pie pusfināla sliekšņa "Zlata Prilba"
Andžejam Ļebedevam tagad priekšā spēkošanās par Zviedrijas čempiona titulu Eskilstūnas komandas sastāvā.

Polijas spīdveja eWinner 1. līgas janpienācējiem Krosko "Vilkiem" par pirmo lēcienu neizdevās iekļūt Ekstralīgā, savukārt Francis Gusts debitēja "Zlata Prilba" sacensībās Pardubicē un apstājās pie pusfināla sliekšņa.

Pirmajā eWinner 1. līgas finālmačā Krosno "Cellfast Wilki" viesos zaudēja Ostruvas komandai "Arged Malesa" ar 30:60 un tikai brīnums varēja ļaut revanšēties ar lielāku punktu starpību. Brīnums Krosno nenotika. Viesiem, lai nodrošinātu uzvaru divu maču summā un vietu Ekstralīgā, vajadzēja iegūt 31 punktu un viņi to paveica pēc 11. brauciena, kad rezultāts kļuva 33:32 mājinieku labā. Beigās Krosno komanda uzvarēja ar 49:40, bet Ekstralīgā pēc 23 gadu pārtraukuma atkal būs komanda no Ostruvas.
Andžejs Ļebedevs sešos braucienos atveda 13 punktus un bija rezultatīvākais Krosno komandā, kurā viņš Polijā brauks arī nākamajā sezonā. Apkopojot sezonas rezultātus eWinner 1. līgā, daugavpiliestim ir 6. vieta caurmērā vienā braucienā gūto punktu skaita ziņā - 2,17. Pirmais ar 2,29 punktiem caurmērā vienā braucienā ir francūzis Dāvids Bellego no Bidgoščas "Abramczyk Polonia". Jau šonedēļ - 5. un 6. oktobrī - Ļebedevam fināls Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā Eskilstūnas "Smederna" rindās.
Šā gada U19 Eiropas čempions un 6. vietas ieguvējs pasaules junioru čempionātā Francis Gusts debitēja slavenajās (notika jau 73. reizi!) "Zlata Prilba" (Zelta ķivere) sacensībās Pardubices mototrekā Čehijā. Sacensības ir īpatnējas ar to, ka tajās katrā braucienā startē seši nevis četri spīdvejisti (punkti - 5,4,3,2,1 un 0), ka braucēji tiek sadalīti kvalifikācijas, ceturtdaļfināla un pusfināla grupās, kur katrā notiek pa trim braucieniem un kopā skaita divus labākos rezultātus, ka finālā brauc sešus nevis četrus apļus. Kvalifikācijā Gusts savā grupā vispirms bija ceturtais, bet tad divreiz uzvarēja un iekļuva ceturtdaļfinālā. Šeit - divas piektās vietas un viena uzvara, kopā 6 punkti un tikai punkta pietrūka, lai iekļūtu pusfinālā.
Lielajā finālā uzvarēja 2017. gada pasaules vicečempions polis Patriks Dudeks, otrais bija 2017. gada pasaules čempions austrālietis Džeisons Doils, bet trešais - mums labi zināmais soms Timo Lahti.