Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gusts, Kolodinskis un Matjušonoks sāk U21 junioru pasaules čempionāta finālposmus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gusts, Kolodinskis un Matjušonoks sāk U21 junioru pasaules čempionāta finālposmus
Francis Gusts (vadībā) ir jaunākais starp U21 junioru pasaules čempionāta finālposmu dalībniekiem.

Sestdien bijušā vietējā spīdvejista Paula Grefcu vārdā nosauktajā 385 m garajā mototrekā Štrālzundē (Vācija) risināsies pirmais no trim U21 spīdveja junioru pasaules čempionāta finālposmiem. Pirmo reizi šo sacensību finālā startēs trīs Latvijas spīdvejisti - šā gada Eiropas U19 čempions Francis Gusts, Daniils Kolodinskis un Ernests Matjušonoks.

Tikai no Latvijas finālposmos iekļuva trīs dalībnieki un tas jau vien ir ievērības cienīgs un pat vēsturisks fakts. Trīs vietas finālposmos ir arī Polijai, taču vienam no poļiem ir tā sauktais brīvais ielūgums jeb wild card. Pēc viena gada pārtraukuma U21 junioru pasaules čempions atkal tiks noteikts finālposmos nevis vienās sacensībās, kā tas COVID-19 pandēmijas dēļ bija pērn. Atgādināšu, ka pērn Pardubices mototrekā Čehijā bronzas medaļu ieguva Oļegs Mihailovs. 2010. gadā, kad junioru pasaules čempionu pirmo reizi noteica nevis vienās finālsacensībās, bet gan vairākos posmos, bronzas medaļu ieguva Maksims Bogdanovs. Vai mūsējiem ir izredzes uz medaļām arī šogad? Neiespējamā misija tā nav...
Vispirms jāpiemin, ka junioru vecums ir beidzies visiem no pagājušā gada pirmā četrinieka - čempionam austrālietim Džeimonam Lindsejam, vicečempionam polim Dominikam Kuberam, mūsu Mihailovam un anglim Denielam Bjūlijam. Starp favorītiem vispirms tiek minēti poļi Viktors Lamparts un Jakubs Miškovjaks, dāņi Madss Hansens un Jonass Seiferts-Salks, bet tad - arī Francis Gusts. Jāņem vērā, ka Gusts ir jaunākais starp finālposmu pamatsastāva dalībniekiem un viņš U21 junioru pasaules čempionātā varēs piedalīties vēl trīs gadus, bet Matjušonoks - divus gadus. Tikai Kolodinskim no mūsu trio šis ir pēdējais gads juniora statusā. Savā mototrekā var labi nobrauks vācieši Noriks Blēdorns (viņš mājinieka statusā piedalīsies tikai šajā posmā) un Lukass Baumans, var pārsteigt vēl viens polis Mateušs Švidņickis, kā arī čehs Jans Kvehs, turklāt otrais un trešais finālposmi risināsies Kveham labi zināmajos Krosno (pārstāv šo Polijas 1. līgas komandu) un Pardubices mototrekos. Tumšo zirdziņu lomās ir austrālietis Metjū Gilmorn un Marks Karions no Krievijas, jebkuram punktus var atņemt ukrainis Marko Ļevišins un zviedrs Aleksanders Voentins, kā arī mūsu Kolodinskis un Matjušonoks. Lai cik banāli tas skan, bet - finālposmos vāju braucēju nav.
Pirmais no mūsējiem 2. braucienā startēs Matjušonoks, kurš tiksies ar Baumanu, Blēdornu un Karionu, bet Gusts un Kolodinskis sacensības sāks 4. braucienā un viņu pretinieki būs Voentins un Miškovjaks.
Otrais finālposms Krosno risināsies 25. septembrī, bet trešais Pardubicē - 1. oktobrī. Starp tiem - 10. septembrī Bidgoščā būs pasaules U21 junioru komandu čempionāta fināls ar Latvijas izlases piedalīšanos (mūsu minētajam trio klāt nāks Ričards Ansviesulis un rezervists Artjoms Juhno).