Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kas jāizdara "Lokomotīvei", lai turpinātu cīņu par medaļām?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kas jāizdara "Lokomotīvei", lai turpinātu cīņu par medaļām?
Kjasts Podžuks ir viena no mūsu cerībām
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Jau šajā svētdienā Daugavpils "Lokomotīve" savā trekā uzņems spēcīgo Grudzjoncas "GTŽ", kas sastāva ziņā ir viena no spēcīgākajām Polijas 1. spīdveja līgā. Šī sezona daugavpiliešiem līdz šim nav bijusi tā veiksmīgākā, toties panākums pār Grudzjoncu visu varētu sagriezt kājām gaisā.

Tikai trīs uzvaras, bet jau divi bonusi

Polijas 1. spīdveja līgā šogad startē septiņas komandas, kuru galvenais mērķis ir tikt labāko četriniekā, kas ļaus turpināt cīņu par medaļām un vietu Polijas Ekstralīgā. "Lokomotīves" mērķi gan ir piezemētāki, jo pat tikšana labāko trijniekā būtu nosaucama par izcilu sasniegumu. Īpaši ņemot vērā, ka sezonas pirmā daļa bija ļoti neveiksmīga.

Atcerēsimies, ka lietus dēļ sezonas sākums un kalendārs kopumā tika pamatīgi izbojāts, tādēļ aizvadīto sacensību skaits ievērojami atšķirās. "Lokomotīvei" atlikusi vien cīņa pret Grudzjoncu un pastarīti Raviču. Tieši sacīkstēs pret šiem klubiem noskaidrosies, vai "Loko" izdosies tikt četriniekā, kas ļaus turpināt pilnvērtīgu spīdveja sezonu Latvijā.

Neskatoties uz to, ka šosezon izcīnītas tikai 3(!) uzvaras, pie tam savā trekā zaudēts jau divas reizes un vienreiz nobraukts neizšķirti, ielauzties četriniekā vēl ir iespējams. Ja agrāk bijām pieraduši, ka labāk braucam savā trekā, šogad labs sniegums tiek demonstrēts arī viesos. Īpaši svarīgi, ka jau ir izdevies iegūt divus bonuspunktus pret tiešajiem konkurentiem. Aplūkosim, kas jāizdara "Lokomotīvei", lai tiktu četru labāko klubu pulkā.

Turnīra tabula

VKlubsSacīkstesP
1.Gdaņska917
2.Grudzjonca916
3.Lodza811
4.Ļubļina1011
5.Lokomotīve109
6.Ostruva89
7.Raviča102

Četras labākās komandas savā starpā izspēlēs vēl vienu apli. Sestā un septītā vieta atstāj 1. līgu..

Kādas ir mūsu izredzes?

Turnīra tabulā varam redzēt, ka līdz labāko četriniekam pietrūkst tikai divu punktu (vienas uzvaras), tomēr sliktākā ziņa ir tā, ka Ostruva, kas ir turpat aiz mums, ir aizvadījusi par divām sacīkstēm mazāk. Maksimālais punktu skaits, ko var iegūt "Lokomotīve" ir seši punkti. Respektīvi, ja mājās uzvaram Grudzjoncu ar +9, un viesos pieveicam Raviču ar jebkādu pārsvaru - turnīra noslēguma tabulā "Loko" būs 15 punkti.

Ar 15 punktiem vietai četriniekā vajadzētu pietikt, BET tas nebūs viegli, jo nav garantijas, ka "Lokomotīvei" izdosies izpildīt pat pirmo uzdevumu - uzvarēt Grudzjoncu ar +9. Lai arī viesos zaudējām tikai ar 41:49, mājās vieglāk neklāsies. Pretinieku rindās brauc tādi slaveni spīdvejisti kā Kriss Hariss, Skots Nikolss, Andrejs Karpovs un Alešs Drimls. Reālākais variants, ka "Lokomotīve" uzvarēs, bet nespēs iegūt bonuspunktu par uzvaru divu sacīkšu summā.

Mājās čempionāta pastarīte Raviča tika sagrauta ar 62:28, tomēr viesos tik viegli noteikti vairs nebūs. Raviča savā trekā ir izcīnījusi sezonas vienīgo uzvaru, pie tam pret līgas līderi Gdaņsku! Lai arī cīņa nebūs no vieglākajām, tomēr uzvarēt "Lokomotīvei" vajadzētu. Tātad, Uz papīra pirmā posma noslēgumā "Lokomotīvei" vajadzētu būt 14 punktiem.

Ļubļina, kas šobrīd apsteidz "Lokomotīvi" par diviem punktiem, savā trekā, visticamāk, uzvarēs līderi Gdaņsku, pie tam varētu iegūt arī bonuspunktu, jo viesos zaudēts tika tikai ar 43:47. Pilnīgi pretēja situācija ir pret Ostruvu, kas mājās tika pārspēta ar 46:43, bet viesos šo panākumu atkārtot neizdosies. Ja izdosies, tad sezonas pirmā daļa tiks noslēgta ar 17 punktiem. Reālākais variants gan ir 14 punktu iegūšana. Savstarpējās cīņās Ļubļinai ir priekšrocība, tādējādi šāda scenārija piepildīšanās gadījumā pretinieks mūs apsteigtu.

Ostruva, kā jau minējām, var iegūt trīs punktus par uzvaru pār Ļubļinu, toties noteikti zaudēs viesos Gdaņskai. Smagi komandai varētu klāties mājās pret Grudzjoncu, tomēr iespējamo uzvaru nevar noliegt. Tātad, sanāk jau pieci punkti, kas summā dod 14. Vēl paliek cīņa viesos pret Lodzu, kurā drīzāk sekos zaudējums, nevis uzvara. Kopā saskaitījām 14 punktus, bet savstarpējās cīņās priekšroka ir mums.

Lodza savu pārsvaru, pateicoties izdevīgam kalendāram, pār "Lokomotīvi" noturēs, jo uz papīra varētu tikt iegūti pat 18 un vairāk punkti.

Iespējamā situācija pēc pirmā posma (4.-6. vieta)

KomandaPunkti
Ostruva14
Lokomotīve14
Ļubļina14

Piepildoties iepriekš aprakstītajam scenārijam, trīs komandām noslēguma tabulā būs vienāds punktu skaits. Šādā gadījumā priekšroka būs tam, kas būs ieguvis vairāk bonuspunktu savstarpējās cīņās. Arī šajā gadījumā ir līdzsvars, pie tam arī kopējais bonusu skaits "Loko" un Ļubļinai būs identisks. Šajā ziņā gan daudz kas būs atkarīgs no Ostruvas un Ļubļinas atlikušās savstarpējās cīņas, tikai tad varēs zināt pilnvērtīgu informāciju. Lai izvairītos no šādas matemātikas (neveiksmīgas apstākļu sakritības dēļ varam palikt sestie, kas garantē izkrišanu uz 2. līgu...), "visvienkāršāk" mājās uzvarēt Grudzjoncu ar +9!

Lai tas notiktu, svētdien visiem spīdveja līdzjutējiem jābūt "Lokomotīves" trekā, kur plkst. 18:00 būs iespēja vērot vienu no sezonas aizraujošākajām sacīkstēm pret Grudzjoncu. Tā būs iespēja vaigā skatīt 7-8 pasaules augstākā līmeņa braucējus. Un neaizmirstam, ka 17. augustā Daugavpilī notiks Grand Prix seriāla posms. Biļetes jau ir tirdzniecībā!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 15:56, pirms 11 gadiem
Lai Loko ātrums un izturība! Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2013-07-04 22:21, pirms 11 gadiem
Orzeł Łódź - 43:
9. Magnus Zetterstroem (3,1*,2*,0,2) 8+2
10. Jakub Jamróg (1,2,3,0,1*) 7+1
11. Rory Shlein (2,1,2,3,1*) 9+1
12. Daniel King (0,0,-,-) 0
13. Peter Kildemand (3,3,2,1,2) 11
14. Marcin Bubel (2,0,0) 2
15. Kamil Pulczyński (gość) (3,1,0,1*,1) 6+1

ŻKS Litex MDM Polcopper Ostrovia - 46:
1. Peter Karlsson (0,3,1,1) 4
2. Nicklas Porsing (2,2*,3,3,0) 10+1
3. Denis Gizatullin (3,1*,0,2*,3) 9+2
4. Adam Skórnicki (1,2,1,3,0) 7
5. Michał Szczepaniak (2,3,3,2*,3) 13+1
6. Kamil Adamczewski (w,0,2) 2
7. Damian Michalski (gość) (w,0,0) 0

...................

     [+] [-]

, 2013-07-07 00:54, pirms 11 gadiem
TRANSLACIJA BUS SODIEN ?KA NEKA SVARIGAKA GONKA BUS SODIEN

     [+] [-]

, 2013-07-07 18:13, pirms 11 gadiem
hallo