Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Oļegam Mihailovam - pasaules junioru bronza spīdvejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Oļegam Mihailovam - pasaules junioru bronza spīdvejā
Foto: FOGO FIM Speedway U21 World Championship

Otro reizi Latvijas spīdveja vēsturē kādam no mūsu "ātrā ceļa" meistariem izdevās iegūt medaļu junioru pasaules čempionātā - pirms desmit gadiem bronzas medaļu ieguva Maksims Bogdanovs, bet piektdien vakarā Pardubices mototrekā Čehijā bronzu izcīnīja Oļegs Mihailovs.

Pardibices mototreks parasti izcēlās ar lielisku kvalitāti, tacu šoreiz jau sacensību sākumā līkumos sāka rasties bedrītes un braukšana pat kļuva bīstama, jo pirms sacensībām bija stipri lijis. Rīkotāji reaģēja zibenīgi - celiņa gatavošana notika nevis ik pēc četriem, bet pēc diviem braucieniem. Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs sāka ar otro vietu - piekāpās tikai austrālietim Žeimonam Lindsijam. Oļega otrais brauciens bija piedzīvojumu pilns - vispirms izejā no pirmā līkuma, atdūries pret Mihailova motocikla aizmugurējo riteni, kritienu piedzīvoja čehs Pāvels Hlupāčs. Brauciena atkārtojumā krita ukrainis Marko Ļevišins. Ar trešo reizi braucienu izdevās pabeigt un Oļegs tajā uzvarēja. Pēc divām braucienu sērijām Lidsejam bija 6 punkti, Mihailovam un čeham Janam Kvjeham - pa 5 punktiem, galvenajam favorītam polim Dominikam Kuberam un britam Denielam Bjūlijam - pa 4 punktiem, bet vēl pieciem spīdvejistiem - pa 3 punktiem.

Savā nākamajā braucienā Mihailovs bija priekšā Kuberam un visticamāk būtu uzvarējis, bet trešajā aplī kritienu piedzīvoja zviedrs Aleksanders Voentins. Atkārtojumā Kubera uzvarēja startā un visā braucienā. Pēc trim braucienu sērijām Oļegam, Kuberam, Kvjeham un Bjūlijam bija pa 7 punktiem, bet Lindsijam - 9 punkti.

Savā ceturtajā braucienā Oļegs piekāpās tikai Bjūlijam un praktiski jau nodrošināja sev vietu pusfinālā. Pēdējā braucienā atkal otrais - šoreiz aiz Kvjeha - un pēc pamatsacensībām tas ar 11 punktiem deva 5. vietu. Pirmais pēc pamatsacensībām ar 14 punktiem bija Lindsejs.

Pusfinālā Oļegam pretī stājās Hlupāčs, Bjūlijs un Kvjehs. Kvjehs piedzīvoja kritienu, bet Hlupāču Oļegs apsteidza un iekļuva finālā. Vismaz 4. vieta jau bija garantēta.

Finālbraucienā pirmais finišēja Lindsejs un kļuva par sesto austrālieti (Austrālijai tagad ir 7 junioru pasaules čempionu tituli, jo Darsijs Vords uzvarēja divreiz), kurš ieguva pasaules junioru čempiona titulu spīdvejā. Otro vietu ieguva Kubera, bet trešo - Oļegs Mihailovs. Daugavpilietim tas ir lielākais sasniegums viņa karjerā un atkārtots lielākais panākums Latvijas spīdveja vēsturē junioru pasaules čempionātos. Bravo. Oļeg!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 22:01, pirms 4 gadiem
BOMBA! MAAALAAAACIS!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 22:04, pirms 4 gadiem
Patiešām - bravo! 👍👏

     [+] [-]

, 2020-10-02 22:42, pirms 4 gadiem
Darsijs Vords jau kā piecus gadus pārvietojas ratiņkrēslā...viņam bija 23gadi...

     [+] [-]

, 2020-10-03 00:58, pirms 4 gadiem
Nopietni?