Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" skaists zaudējums, kas punktus nedod

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda aizvadīja izpildījuma ziņā savu līdz šim labāko maču šosezon Polijas eWinner 1. līgas čempionātā, taču ar to bija par maz, lai pārspētu līgas galveno favorīti Toruņas komandu "eWinner Apator". Zaudējums ar 39:51 ir vairāk nekā cienīgs, bet... Par skaistiem zaudējumiem punktus diemžēl nedod.

Reti kurš šaubās, ka Toruņas komanda nākamsezon atkal startēs Ekstralīgā. Pēc pirmajiem četriem braucieniem likās, ka draud sagrāve - 6:18. Labs mūsējiem no pirmajiem četriem bija tikai junioru brauciens (3:3), kurā Francis Gusts līdz pēdējiem metriem "medīja" viesu labāko junioru Igoru Kopeču-Sobčiņski (Oļegam Mihailovam neizdevās starts un viņš finišēja trešais). 12 punktu deficīts bija arī pēc 5. brauciena, taču šis brauciens jau iezīmēja patīkamu pavērsienu "Loko" sniegumā - 2012. gada pasaules čempions Kriss Holders uzvarēja, taču otrais finišēja Pontuss Aspgrens, bet trešais Daniils Kolodinskis, kurš noturēja aiz sevis Krisa jaunāko brāli Džeku (pirms šīs kārtas bija labākais visā līgā caurmērā vienā braucienā atvesto punktu skaita ziņā - 2,73 no 3 iespējamajiem). Tad sekoja divas pēc kārtas 4:2 uzvaras - vispirms Andrejs Kudrjašova un Gusta izpildījumā, bet tad Jevgeņija Kostigova un Ķasta Puodžuka izpildījumā. Vairs tikai 17:25. 8. braucienā motocikla defekta dēļ izstājās Kriss Holders un Kudrjašovs ar Mihailovu atveda 3:3, bet tad 5:1 uzvaru guva Puodžuks un Kostigovs - pēc 9. brauciena vairs tikai 25:29. Aspgrens un Gusts atveda 3:3 (uzvarēja Viktors Kulakovs) un piecus braucienus pirms mača beigām saglabājās 4 punktu deficīts - 28:32.

Tobiašs Misielaks un Kriss Holders ar 4:2 uzvarēja Aspgrenu un Puodžuku (kritiens, turpināja braukt, bet kaut ko mainīt vairs nebija iespējams). 30:36. Mača daļu no 5. līdz 12. braucienam "Lokomotīve" uzvarēja ar 6 punktu pārsvaru, taču patiešām nelaimīgs bija 13. brauciens - 1:5 Kudrjašovam un Kostigovam pret Kulakovu un Džeku Holderu. 34:44 divus braucienus pirms beigām jau nozīmēja Toruņas komandas uzvaru, taču pēdējie divi braucieni nebija formāli un 3000 līdzjutēju (būtu bijis vismaz 5000, taču pagaidām drīkst būt tikai 3000) pavadīja savu komandu ar aplausiem - piekritīsiet, ka pēc zaudētiem mačiem tā bieži nenotiek.

12 punktus 6 braucienos "Loko" rindās atveda Kudrjašovs, pa 7 punktiem - Aspgrenam un Kostigovam, 5 - Puodžukam un Gustam (karjeras rekords), diemžēl tikai 2 punkti šoreiz Mihailovam , bet viens punkts Kolodinskim, taču viņa sniegums 5. braucienā vieš cerības uz šā jaunā motobraucēja progresu. Labāk nekā iepriekšējā mačā, taču nestabili brauca Puodžuks un Kostigovs - skaistai uzvarai sekoja pagalam neveiksmīgs brauciens vai otrādi.

"Loko" ir četri zaudējumi četros mačos, taču nākamnedēļ jābūt pirmajai uzvarai - ja ne 6. augustā Tarnuvā pret "Unia" (droši vien "viesa" lomā atkal brauks Vadims Tarasenko), tad 9. augustā mājās pret Bidgoščas "Polonia".

Baltijas spīdveja līgas 3. posmā Varkausā (Somija) uzvarēja vietējā "Ankkurit" komanda. Varkausas klubam un Rīgas IK "Auseklis" bija pa 26 punktiem, bet papildbraucienā par pirmo vietu Jesse Mustonens pārspēja Ričardu Ansviesuli (pirms tam Ansviesulis bija pārspējis vienu no somu labākajiem spīdvejistiem). Rīgas komandas labā Ansviesulis un soms Timi Salonens atveda pa 13 punktiem. Trešajā vietā ar 20 punktiem "Kojootit". Otro reizi pēc kārtas 4. vietā Daugavpils "Jaunība" - 13 punktu (Ernests Matjušonoks 11, Aleksejs Pilacs 2), bet "Jaunība - 2" atkal sestā ar 4 punktiem (Māris Streļcovs 4, Artjoms Juhno savainojuma dēļ bez punktiem).

Pēc trim posmiem līdere ir "Ankkurit" komanda - 28 punkti, pa 21 punktam ir IK "Auseklis" un "Jaunībai", 19 punkti - "Kojootit".

125 kub.cm klasē Damirs Fiļimonovs šoreiz finālā bija piektais un kopvērtējumā viņš arī ir piektais. Līderis ir igaunis Grigo Vings Vīdass, kura vectēvs Reino Vīdass savulaik brauca Daugavpils "Lokomotīvē" un 1965. gadā kļuva par pirmo Latvijas čempionu.