Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts - par vietu sešiniekā vai par medaļu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts - par vietu sešiniekā vai par medaļu?
Francis Gusts vadībā.

Pardubices mototrekā Čehijā piektdien vakarā (sacensību sākums plkst. 18 pēc Latvijas laika) tiks noskaidrots 2021. gada U21 junioru pasaules čempions spīdvejā. Pēc diviem finālposmiem ceturtajā vietā kopvērtējumā ir šā gada Eiropas U19 čempions Francis Gusts, 11. vietā ir Daniils Kolodinskis, bet 16. vietā - Ernests Matjušonoks (iepriekšējā posmā gūtā savainojuma dēļ Pardubicē nestartēs).

Iepriekšējā finālposmā jeb "Krosno koridā" Francim Gustam izdevās iekļūt pusfinālā, kurā viņš bija pārliecinošs līderis, taču piedzīvoja kritienu. Vai tad arī zuda izredzes uz medaļu? Iespējams, taču būsim tuvāk zemei - Francim šī ir tikai otrā sezona lielajā spīdvejā un jau iekļūšana pasaules junioru čempionāta finālā, kā arī atrašanās tajā starp līderiem ir sasniegums. Ja izdosies palikt pirmajā sešiniekā, tad tā būs veiksmīga debija finālā. Tā ka Pardibicē nevajadzētu būt nekādam papildus spiedienam, ar to lai tiek galā tie trīs, kuri pašreiz spēkojas par titulu - polim Jaukubam Miškovjakam ir 38 punkti, dānim Madsam Hansenam 36 punkti un vēl vienam polim Viktoram Lampartam ir 30 punktu. Par uzvaru posmā pienākas 20 punktu, par otro vietu - 18, par trešo - 16, par ceturto - 14, par piekto - 12 punktu un tālāk ir par punktu mazāk, tā ka izredzes var parēķināt... Gusta rēķinā pašreiz ir 21 punkts, pa 19 punktiem ir polim Mateušam Švidņickim un zviedram Aleksanderam Voentinam, pa 18 punktiem - čeham Petram Hlupačam un vēl vienam polim Mateušam Cierņakam, bet viņa šajā posmā nebūs (iepriekšējā piedalījās rīkotāju pārstāvja statusā), 16 punkti - Markam Karionam no Krievijas.

Daniils Kolodinskis ir ieguvis 13 punktus un atrodas 11. vietā, taču viņam ir reāli tikt kopvērtējuma desmitniekā - tikai par vienu punktu vairāk ir vācietim Nikam Blēdornam, kura šajā posmā arī nebūs (bija rīkotāju pārstāvis pirmajā finālposmā) un tikai par trim punktiem vairāk ir Karionam. Tiesa, aiz muguras ir čehs Jans Kvehs un ukrainis Marko Ļevišins, kuri atpaliek tikai attiecīgi par vienu un diviem punktiem. Ernests Matjušonoks iekrājis 5 punktus, iepriekšējā finālposmā viņš savainojuma dēļ sacensības nepabeidza un nestartēs arī Pardubicē.

Francim Gustam pēdējā finālposmā ir 11. starta numurs, bet Daniilam Kolodinskim - 12. numurs un tas nozīmē, ka jau 3. braucienā viņi tiksies savā starpā. Kopā ar abiem mūsējiem 3. braucienā vēl startēs Ļevišins un čehs Daniels Klima, kurš piedalās rīkotāju pārstāvja lomā. Jau nākamajā 4. braucienā savā starpā tiksies Švidņickis un Lamparts... Jācer, ka Pardubices mototrekā iztiks bez "spīdveja koridas", ka būs aizraujošas sacensības bez daudziem kritieniem.

Kopš 2010. gada junioru pasaules čempionu nosaka nevis vienās finālsacensībās (pērn tā notika COVID-19 dēļ), bet gan vairākos finālposmos un šajā laikā 7 reizes ir triumfējuši poļu juniori (pavisam kopš 1977. gada viņiem ir 14 tituli), taču pērn uzvarēja austrālietis Džeimons Lindsejs un poļi alkst atgūt titulu. Atgādināšu, ka pērn bronzas medaļu vienas dienas finālā ieguva Oļegs Mihailovs, bet 2010. gadā bronzas medaļa bija Maksimam Bogdanovam.