Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam - šosezon pirmais GP pusfināls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam - šosezon pirmais GP pusfināls
Andžejs Ļebedevs

Spīdveja "Grand Prix" seriāla ceturtajā posmā "Marketa" mototrekā Prāgā labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs pirmo reizi šajā sezonā iekļuva pusfinālā jeb starp astoņiem labākajiem. Tas viņam šosezon bija labākais GP posms un pārliecinošākais sniegums.

Lietus dēļ Prāgā nenotika kvalifikācijas braucieni un starta numuri tika izlozēti, bet sacensības sākās nedaudz ātrāk, jo nelabvēlīga bija laika prognoze (tā, par laimi, nepiepildījās). Lai cik rūpīgi iepriekšējā dienā tika noklāts spīdveja celiņš, tomēr stiprā lietus sekas bija redzams un braucējiem - arī jūtamas. Celiņš bija sagatavots ļoti labi, tomēr ļoti daudz izšķīra starts, ļoti svarīgi bija neiebraukt pārāk tālu ārmalā trešajā vai ceturtajā braucienā pēc celiņa sagatavošanas, kur varēja arī palikt... Jau pāris dienas pirms sacensībām kļuva zināms, ka savainojuma dēļ nepiedalīsies austrālietis Džeisons Doils, kurš kopvērtējumā pēc trim posmiem bija trešais. Turklāt Doils nevarēs piedalīties sacensībās vismaz mēnesi.

Andžejs Ļebedevs sāka lieliski un pirmo reizi karjerā GP posmā uzvarēja divos braucienos pēc kārtas - vispirms viņš atstāja aiz sevis Eiropas čempionu un iepriekšējā posma uzvarētāju dāni Mikelu Mihelsenu, mājinieku Vāclavu Miliku un GP seriāla vicelīderi austrālieti Džeku Holderu, bet tad izrēķinājās ar austrālieti Maksu Friku, vēl vienu mājinieku Janu Kvjehu un vācieti Kaiu Hukenbeku. 6 punkti pēc diviem braucieniem bija tikai Ļebedevam un titula īpašniekma polim Bartošam Zmarzlikam.

Savā trešajā braucienā Andžejs piekāpās tikai pagājušā gada pasaules čempionam Zmarzlikam un vicečempionam zviedram Fredrikam Lindgrenam. 7 punkti pēc trim braucieniem - labs pieteikums iekļūšanai pusfinālā, kurā parasti tiek ar 8 vai 9 punktiem. Nākamais brauciens Andžejam nesanāca - viņš iestrēga ārmalā izejā no pirmā līkuma un palika ceturtais. Pēdējā braucienā vajadzēja vismaz punktu, bet labāk - divus. Padevās teicams starts un gandrīz visu pirmo apli Ļebedevs bija līderis, bet tad viņu apsteidza polis Dominiks Kubera. Neliela kļūda - un garām arī dānis Leons Madsens. Trešais. Ar 8 punktiem pietika, lai jau divus braucienus pirms pamatsacensību beigām būtu skaidrs, ka vieta pusfinālā garantēta. Ļebedevs trešo reizi karjerā iekļuva GP posma pusfinālā. Galvenais - sniegums bija daudz pārliecinošāks nekā pirmajos trijos posmos. Posma p[ārsteigums - tikai 11. vieta vicelīderim Holderam, tikai 10. vieta - Madsenam un tikai viens punkts un 16. vieta - trīskārtējam pasaules čempionam britam Taiam Vofindenam.

Pusfinālā Ļebedevam bija jātiekas ar britu Robertu Lambertu, iepriekšējo divu gadu Čehijas GP posma uzvarētāju slovāku Martinu Vaculiku un Kuberu. Lamberts pirms starta nedaudz parāvās uz priekšu, Andžejs uz to reaģēja un - iebrauca starta lentās... Ne velti laikam poļi pašreiz diskutē par to, ka tamlīdzīgās situācijās vispirms vajadzētu sodīt to, kur izprovocēja pāragru startu. Triju braucēju pusfinālā cīņas par pirmajām divām vietām nebija - Vaculiks un Kubera jau pirmajā aplī ieguva lielu pārsvaru. Otrajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Zmarzliks un Lindgrens.

Vai Vaculiks kļūs par trešo, kurš Prāgā uzvar trīs reizes pēc kārtas un ceturto, kas šeit ir kopā uzvarējis trīs reizes? Vai trešo reizi Prāgā uzvarēs Zmarzliks? Vai pirmo uzvaru karjerā savā tikai ceturtajā finālā gūs Kubera? Bet varbūt savā 50. finālā uzvarēs Lindgrens? Pēc lieliska starta vadību finālā ieguva Vaculiks un trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Prāgā. Lingdrens skaistā duelī apsteidza Zmarzliku un finišēja otrais.

GP seriāla kopvērtējumā Zmarzliks palielināja savu pārsvaru - tuvāko sekotāju Holderu viņš tagad apsteidz par 12 punktiem, bet Lambertu, kurš pakāpās uz trešo vietu, par 13 punktiem. Andžejs Ļebedevs pakāpās uz 13. vietu.

     [+] [-]

, 2024-06-01 22:57, pirms 4 mēnešiem
Njaa, sarkanais normāli izprovocēja. Slikts noteikums.

     [+] [-]

, 2024-06-01 23:21, pirms 4 mēnešiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Njaa, sarkanais normāli izprovocēja. Slikts noteikums.
Grūti pateikt vispār,vai slikti. Manuprāt ir ok,jo ir itkā tā robeža līdz,cik drīkst pārkāpt startu, bet ir jāpaspēj tad noorientēties, lai startētu pēc tam.

     [+] [-]

, 2024-06-01 23:42, pirms 4 mēnešiem
Nu neteiktu, ka tur kādas provokācijas bija - vnk Andžikam sliktākais celiņš bija un nācās riskēt, plus, arī pieredzes laikam pietrūka. Drīzāk izbrīnīja pēdējais brauciens, kur izcēla startu, un tad tā kā iestrēga izejā. Bet gonka dīvaina, apdzīšanas 2 gab., viena pusfinālā, viena finālā - nez vai pats interesantākais treks skatīties - noskaties startu un pirmo līkumu un gaidi nākamo braucienu