Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža WRC debijā Polijā sestā pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Seska ekipāža WRC debijā Polijā sestā pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem
Mārtiņa Seska pilotētā mašīna Polijas rallijā. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

LETA. Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci svētdien Polijā, debitējot pasaules rallija čempionātā (WRC), septītajā čempionāta posmā pirms pēdējiem diviem braucieniem ieņem sesto vietu.

Svētdien veiktajos ātrumposmos Latvijas ekipāža sasniedza septīto un septīto ātrāko laiku, pēc 17. ātrumposma ieņemot sesto vietu posma vērtējumā.

Abos posmos uzvarēja igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis").

Pēc 17.ātrumposma vadībā ir soms Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), kurš britu Elfinu Evansu ("Toyota GR Yaris") apsteidz par 18,1 sekundi un francūzi Adriēnu Furmo ("M-Sport Ford") - par 38,8 sekundēm.

Latvijas ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, Rovanperem zaudē minūti un 23,4 sekundes.

Svētdien ekipāžas veiks vēl divus ātrumposmus.

Astotajā posmā WRC pirmo reizi viesosies Latvijā, autosportistiem sacenšoties no 18. līdz 21.jūlijam. Sezonas turpinājumā posmi norisināsies Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Polijas rallijs pirmo reizi norisinājās 1921. gadā un kopš 1960. gada tas ir Eiropas čempionāta kalendārā, ar dažiem izņēmumiem, kad tas ticis iekļauts WRC sezonas programmā. Pērn Eiropas čempionāta ieskaitē šeit laurus plūca tieši Seska ekipāža.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

     [+] [-]

, 2024-06-30 13:50, aizvakar
Varēja jau pieminēt ne tikai Seska pozīciju rallija kopvērtējumā, bet arī šodienas kopvērtējumu, jo svētdienas kopvērtējums ir atsevišķa ieskaite. 7 ātrākajiem šodienas braucējiem būs punkti. Un, protams, Power Stage ātrumposms,kas būs noslēdzošais ātrumposms, un tur 5 ātrākie izcīnīs punktus. Svētdienas kopvērtējumā Sesks arī ir 6.,par 2,9 un 6,9 attiecīgi priekšā Kacutam un Munsteram.

     [+] [-]

, 2024-06-30 14:21, aizvakar
Nu jau piektā