Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs piedzīvo avāriju, Neikšāns cīnās ar elektrību

Lēbs piedzīvo avāriju, Neikšāns cīnās ar elektrību
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals <i>Shakedown</i> posmā
Foto: LMT Rallija komanda

Aizvadīta pirmā Portugāles WRC rallija diena, pēc kuras vadībā izvirzījušies abi "Ford" komandas piloti, kamēr Sebastjans Lēbs pieļāva kļūdu un avarēja. Tikmēr trešie problēmu nomocītā dienā Rally Class ieskaitē ir Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals.

Rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāaizvada četri dopi – viens Superspeciālais un trīs grants posmi, kuri norisinājās pa tumsu. Pilsētas posmā Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala automašīnai bija nelielas problēmas ar elektroniku, kā rezultātā tika zaudētas kādas piecas sekundes.

Otrajā posmā ātrākie bija abi ''Ford'' braucēji, kuri startēja vēlāk nekā ''Citroen''. Tikmēr gaužām neveiksmīgs otrais dops bija Neikšānam/Dzirkalam, kuriem bija tehniskas problēmas (''Subaru Impreza'' automašīnai pēc papildgaismu pieslēguma sabojājās elektrība, tāpēc nevarēja iedarbināt mašīnu, jo bija sadedzināta sistēma. Visus atlikušos posmus ekipāža veica ar tuvajām standarta gaismām). Šo problēmu dēļ beigās tika zaudēts daudz laika (ekipāža arī saņēma sodu).

Arī trešais posms pagāja ''Ford'' zīmē, kuri atkal bija ātrākie braucēji. Tikmēr liktenīgs šis posms bija Sebastjanam Lēbam, kurš kādā līkumā aizbrauca nevis pa labi, bet gan pa kreisi, kā rezultātā sekoja vairāki kūleņi un rallijs beidzies.

Diena pēdējā dopā (uzvarēja Ots Tanaks), kad pirmie sportisti veica trasi, sākās lietus, tādējādi vēlāk startējošajiem braucējiem apstākļi bija ļoti smagi – tumsa, lietus un trase bija ļoti slidena.

Līdz ar to pēc pirmās dienas vadībā atrodas abi ''Ford'' komandas piloti – līderis Jari Mati Latvala, kuram seko Peters Solbergs. Trešais šobrīd ir Miko Hirvonens. Veiksmīgi finišu sasniegusi arī mūsu ekipāža, kas N4 klasē šobrīd dod astoto vietu, bet Rally Class ietvaros – trešo.

Šodien rallijs turpināsies ar nākamajiem sešiem dopiem.

Rezultāti pēc pirmās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC25:04.6
2.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+2.6
3.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+5.0
4.O.TanaksFord Fiesta RS WRC+15.7
5.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+34.0
6.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+53.3
7.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+1:02.9
8.J.KetomāFord Fiesta RS WRC+1:15.0
9.H.PadonsŠkoda Fabia S2000+1:39.6
10.D.KuipersFord Fiesta RS WRC+1:47.1
............
27.J.ProtasovsSubaru Impreza+5:18.8
34.R.TrivinoSubaru Impreza+6:33.1
38.A.NeikšānsSubaru Impreza+10:52.0
43.R.SungkarSubaru Impreza+36:37.3

  +2 [+] [-]

, 2012-03-30 11:00, pirms 12 gadiem
Nu stulbi, ka jau pirmajā dienā pieviļ mūsējos tas Subārs. Ja pirmajiem diviem arī negadīsies negādas šaizes, tad būs diezgan pagrūti noķert viņus, bet lai izdodas.

     [+] [-]

, 2012-03-30 13:52, pirms 12 gadiem
Nu, ja par kavēšanos iedotās 5 soda minūtes nebūtu, tad jau varētu cīnīties. Nemaz nerunājot par to kā varētu braukt, ja būtu normālas gaismas, nesvīstu logi un varētu braukt ar pilnu gāzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja