Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

M.Neikšāns: "Labi nobraucām tikai pēdējo ātrumposmu"

M.Neikšāns: "Labi nobraucām tikai pēdējo ātrumposmu"
Māris Neikšāns un Ringolds Bērziņš
Foto: Gatis Liepiņš

''Latvijas Mobilā Telefona rallija'' komandas ekipāža Māris Neikšāns un Ringolds Bērziņš sestdien finišēja "Halls Winter Rally" Lietuvā ar 7. rezultātu kopvērtējumā un ceturto N4 klasē.

''Tā kā trase, tāpat kā pagājušā gadā, bija šaura, ar cieti sasalušām, augstām apmalēm, sākumā nolēmām braukt precīzi, izvairoties no ziemas rallijos pierastās atspiešanās pret kupenām," pēc rallija Utenā stāstīja Māris Neikšāns. "Cerējām, ka vismaz rallija sākumā arī citi izvēlēsies šādu taktiku, taču nekā - ātrākie braucēji jau no pirmā ātrumposma brauca agresīvi un pat riskējot. Vairākos ātrumposmos redzējām, ka pirmais sešinieks, kas startēja pirms mums, dažos līkumos reāli "izskrējis" no trases, taču finišā sev par pārsteigumu ieraudzījām, ka tik un tā viņi nobraukuši reāli ātri."

Māris Neikšāns un viņa stūrmanis Ringolds Bērziņš atzīst, ka rallija sākumā arī nav varējuši uztaustīt piemērotu tempu. "Tā īsti labi nobraucām tikai pēdējo ātrumposmu," secina Māris. "Savu artavu ielika arī Utenas rallija specifika. Ātrumposmi šeit atkārtojas, bet viens posms tiek izmantots pat četras reizes, un pēdējā reizē tur vairs nebija ne sniega, ne ledus, tikai tīra grants!"

Vienā no pēdējiem ātrumposmiem ekipāžai gadījās arī sen nepieredzēta situācija. "Vienkārši "nojuka" stenogramma," īsi atbild Māris. "Tur arī Aivis Egle ieguva pamatīgu pārsvaru, un atlikušajos divos ātrumposmos vairs neko nevarējām atgūt. Nekas, revanšēsimies "Sarmā!""

Nākamais LRČ posms risināsies Latvijā. Rallijs "Sarma 2012" notiks 11. un 12. februārī.

''Halls Winter Rally'' kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X01:06:28.4
2.Dominiks ButvilsMitsubishi Lancer Evo X+00:22.6
3.Kaspars KoitlaMitsubishi Lancer Evo IX+00:26.5
4.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer Evo X+00:40.2
5.Aivis EgleMitsubishi Lancer Evo X+01:15.0
6.Mārtiņš SvilisMitsubishi Lancer Evo VIII+01:24.7
7.Māris NeikšānsMitsubishi Lancer Evo X+01:38.9
8.Rokas LipeiķisMitsubishi Lancer Evo VIII+01:56.0