Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Horvātijas WRC rallijam pieteicies spēcīgs dalībnieku sastāvs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Horvātijas WRC rallijam pieteicies spēcīgs dalībnieku sastāvs
Kalle Rovanpera. Foto: wrc.com

Publicēts Horvātijas WRC rallija dalībnieku saraksts, kas paredz, ka gaidāmajā rallijā, kas notiks no 21.-24.aprīlim, uz starta plāno iziet 66 ekipāžas. Kā nesen atzina organizatori, tad, iespējams, ralliju varētu apmeklēt vairāk nekā 300 000 skatītāju.

11 ekipāžas startēs ar Rally1 automašīnām. Kā pirmais trasē dosies čempionāta līderis Kalle Rovanpera. Tāpat vēl ''Toyota Gazoo Racing'' komandas sastāvā startēs Elfins Evans un Esapeka Lapi, kuram šis būs otrais starts ar ''Toyota GR Yaris Rally1''. Ar ceturto ''Toyota GR Yaris Rally1'' startēs Takamoto Katsuta.

''Hyundai Motorsport'' komanda turpinās startēt ar tiem pašiem braucējiem, ar kuriem sezonas pirmajos divos posmos – Tjerī Noivils, Ots Tanaks un Olivers Solbergs. Ar četrām ''Ford Puma Rally1'' mašīnām startēs ''M-Sport Ford'' komanda, kur līdzās Kreigam Brīnam, Gasam Grīnsmitam un Adrienam Formo ar ''Ford Puma'' pirmo ralliju aizvadīs Pjērs-Luī Lubērs.

Jaudīgs sastāvs WRC2 klasē, kur saņemti 29 pieteikumi. Uz starta neredzēsim pirmo divu posmu uzvarētāju Andreasu Mikelsenu, kas tādējādi citiem braucējiem ļaus kopvērtējumā pietuvoties norvēģu sportistam. WRC2 klasē uz starta izies tādi piloti kā Stefans Lefebre, Eriks Kamillī, Joans Rosels, Eriks Cais, Nikolajs Grjazins, Jari Hutunens, Emīls Lindholms, Georgs Līnamāe u.c.

Septiņas ekipāžas startēs WRC3 Junior ieskaitē, kur šobrīd pēc viena posma līderis ir Džons Ārmstrongs, kurš aizvadītajā Azoru salu ERČ rallijā ar ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu demonstrēja iespaidīgu ātrumu (piemēram, svētdienas ātrumposmos viņš ar šo pilnpiedziņas auto bija septītais starp 42 ekipāžām).

Starp visiem braucējiem astoņi pārstāvēs Horvātiju, bet pa septiņiem Franciju un Somiju. Trīs piloti pārstāvēs Igauniju. Visvairāk tiks braukts ar ''Ford'' automašīnām (26), kam sekos ''Škoda'' (20). Populārākā automašīna būs ''Škoda Fabia Rally2 evo'', ar kuru startēs 20 ekipāžas, bet 12 startēs ar ''Ford Fiesta Rally3''.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā šajā rallijā uzvaru svinēja Sebastiens Ožjē, kurš par 0,6 sekundēm apsteidza Elfinu Evansu, bet 8,1 sekundes zaudēja Tjerī Noivils.

Dalībnieku sastāvs ŠEIT.

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Kalle Rovanpera46
2.Tjerī Noivils32
3.Sebastjans Lēbs27
4.Gas Grīnsmits20
5.Sebastjans Ožjē19
6.Takamoto Katsuta18
7.Kreigs Brīns16
8.Esapeka Lapi15
9.Andreas Mikelsens12
10.Olivers Solbergs8
11.Ots Tanaks5